Annons

Nashville starkast igen – Forsberg målskytt

NHL-säsongen tjuvstartade med två möten mellan Nashville och San Jose i Prag.
Nashville trivs uppenbarligen i Tjeckiens huvudstad – och vann båda matcherna.
Ishockey • Publicerad 8 oktober 2022
San Joses Oskar Lindblom får sig en tryckare av Nashvilles Mattias Ekholm i kvällens NHL-match i Prag.
San Joses Oskar Lindblom får sig en tryckare av Nashvilles Mattias Ekholm i kvällens NHL-match i Prag.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Nashville vann fredagens match med 4–1. Returmötet blev betydligt jämnare och slutade 3–2.

Schweizaren Nino Niederreiters två mål i mittenperioden kom att bli avgörande för Nashvilles seger. Stor del i det hela hade även Filip Forsberg, som slog till mellan Niederreiters fullträffar.

Annons

Svensken bidrog med en assist i den första matchen klubbarna emellan i fredags. Nu firade han säsongens första mål. Han tog hand om sin egen retur, gick runt kassen och vinklade in 2–2-pucken.

– Bra start på säsongen. Känns bra att sätta pucken. Vi kom inte riktigt upp i nivå i kväll men tar med oss fyra poäng, säger Forsberg till Viaplay.

Oskar Lindblom noterade säsongens första assist när han spelade fram Luke Kunin till San Joses ledningsmål i den första perioden.

NHL-säsongen inleds fullt ut i USA och Kanada i början och mitten av nästa vecka. I början av november återkommer Stanley Cup-mästaren Colorado och Columbus till Europa för två matcher i Tammerfors.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons