Nashville besegrade San Jose i NHL-premiären

Filip Forsbergs och Mattias Ekholms Nashville Predators besegrade San Jose Sharks med 4–1 i NHL-premiären.
Ishockey • Publicerad 7 oktober 2022
Nashvilless Eeli Tolvanen gjorde matchavgörande 2–1 till Nashville i NHL-premiären i Prag.Foto: Petr David Josek/AP/TT

NHL smygstartade, på europeisk is, när Nashville Predators och San Jose Sharks gjorde upp i Prag. Premiäromgången på nordamerikansk is inleds på tisdag.

På isen fanns en hel del svenskar. Filip Forsberg och Mattias Ekholm ingick i Nashville-truppen medan Erik Karlsson och Oskar Lindblom återfanns i San Jose.

Nashville rivstartade och tog ledningen redan efter en dryg minut, genom Kiefer Sherwood som tryckte in en retur.

Ledningen stod sig dock inte. Hemmasonen Tomas Hertl kvitterade nämligen, i powerplay, till 1–1 i mitten av den första perioden.

I mittenperioden var det återigen Nashville som inledde bäst. Det utnyttjade finländaren Eeli Tolvanen när han gjorde 2–1. Vilket innebar att Nashville gjort mål efter en dryg minut i säsongens två inledande perioder.

Innan periodvisslan ljöd utökade schweizaren Nino Niderreiter Nashvilles ledning till 3–1.

Fler mål än så såg det inte ut att bli – men med 27 sekunder kvar satte Matt Duchene 4–1 i tom bur. Således kasserade Nashville in sina första poäng för säsongen.

Ekholm och Forsberg noterades för en assistpoäng var.

Lagen möts igen, då också i Prag, på lördagen.