Annons

Nannes guldlag möter Nannes KFF á la 2020

Henrik Rydström kommer tillbaka till Fredriksskans.
Som spelare mot ”dagens” Kalmar FF.
– Om guldlaget har kvar sin taktiska kompetens så kan årets lag få problem, säger Nanne Bergstrand.
Fotboll • Publicerad 11 februari 2020
David Elm (mitten) har tagit initiativet till en välgörenhetsmatch mellan Kalmar FF:s guldlag från 2008 mot dagens KFF. Bröderna Rasmus och Viktor kommer att spela i guldlaget.
David Elm (mitten) har tagit initiativet till en välgörenhetsmatch mellan Kalmar FF:s guldlag från 2008 mot dagens KFF. Bröderna Rasmus och Viktor kommer att spela i guldlaget.Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Sommarens prestigemöte i Kalmar? Dagens Kalmar FF möter guldlaget från 2008 i en välgörenhetsmatch på Fredriksskans den 13 juni.

Spelare som Henrik Rydström, Mattias Johansson, Erik Israelsson, Petter Wastå, Patrik Ingelsten, Joachim Lantz, Tobias Carlsson, Lasse Johansson, Stefan Larsson, Mikael Eklund och troligtvis Cesar Santin kommer att spela i guldlaget som också får förstärkning i form av Rasmus Elm, Viktor Elm och Emin Nouri från årets rödvita trupp.

ÅTERBLICKEN: Missa inte våra tidigare reportage:

Annons

Publicerat i november 2018:

Alla intäkter från mötet går till Kalmar stadsmission.

– I en tid när klyftorna växer, oron ökar och missnöjet sprider sig, finns det ett stort behov av någonting att enas kring. Jag tror att idrotten många gånger har den förmågan. För sällan har jag upplevt en sådan kärlek och stolthet i Kalmar som under guldåret 2008. Den känslan som fanns här då vill vi försöka återskapa, om än bara för en eftermiddag och kväll, säger initiativtagaren David Elm i ett pressmeddelande.

Viktor Elm:

– Det känns helt fantastiskt att få vara med om den här välgörenhetsmatchen i sommar. Det är för ett väldigt viktigt ändamål och själva matchen kommer ju bli en fantastisk upplevelse för både oss på planen och de som kommer och tittar.

KFF-tränaren Nanne Bergstrand som också guidade KFF till sitt historiska guld 2008:

– Om guldlaget har kvar sin taktiska kompetens så kan årets lag få problem.

MISSA INTE: Vi sänder KFF–Nordsjälland i dag – start 14.50 och fritt för alla prenumeranter:

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons