Annons

Namibiskor hindras från OS-start på 400 meter

Namibias Christine Mboma och Beatrice Masilingi hindras från att ställa upp på 400 meter vid OS i Tokyo, skriver flera medier.
Friidrott • Publicerad 2 juli 2021
Christine Mboma och Beatrice Masilingi kommer inte att få tävla på 400 meter på Olympiastadion i Tokyo. Arkivbild.
Christine Mboma och Beatrice Masilingi kommer inte att få tävla på 400 meter på Olympiastadion i Tokyo. Arkivbild.Foto: Shuji Kajiyama AP/TT

Internationella friidrottsförbundet World Athletics tillåter inte 18-åringarna att ställa upp på distansen eftersom att deras testosteronnivåer överstiger förbundets tillåtna nivåer för kvinnliga medeldistanslöpare. Sydafrikanskan Caster Semenya, tvåfaldig OS-guldmedaljör på 800 meter, har tidigare stoppats från tävlingar av samma anledning.

Mboma och Masilingi, etta respektive trea i världen i år på 400 meter, tillåts därmed endast att ställa upp på 200 meter i OS, en distans där World Athletics inte har samma testosteronregler.

Mboma och Masilingi är delad 32:a i världen i år på 200 meter och lär inte ha lika stora medaljchanser som på 400.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons