Annons

Nadal fortsatt skadad – drar sig ur turnering

Världstrean Rafael Nadal drar sig ur nästa veckas ATP-turnering i Canada Masters i Montreal på grund av magmuskelskadan han fick under Wimbledon. Då kan US Open vara i fara.
Tennis • Publicerad 5 augusti 2022
Rafael Nadal var tejpad under Wimbledons kvartsfinal förra månaden.
Rafael Nadal var tejpad under Wimbledons kvartsfinal förra månaden.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Rafael Nadal har fått kasta in handduken till Kanadaturneringen till följd av den magmuskelskada superstjärnan ådrog sig i Wimbledon tidigare i sommar.

"Vi har beslutat att inte åka till Montreal utan kommer fortsätta träna själva utan att överbelasta oss", skriver Nadal själv på Twitter.

Annons

US Open i New York startar i slutet av augusti och kan därför vara i fara för 36-åringen som dragits med flera skador genom åren.

Spanjoren spelade hela Wimbledons kvartsfinal med magsmärtor och tvingades därför avstå från spel i semifinalen mot australiern Nick Kyrgios.

Sedan tidigare är det klart att Novak Djokovic, som vann Wimbledon, inte heller kommer att spela Montreals ATP-turnering. Ingen ovaccinerad släpps in i Kanada och Djokovic väljer fortsatt att vaccinvägra.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons