Annons

Musovic om nollan: "Väntat länge"

Zecira Musovic fick äntligen chanserna hon väntat på.
Då tackade hon med att hålla nollan mot Frankrike.
Fotboll • Publicerad 12 oktober 2022
Zecira Musovic höll nollan mot Frankrike.
Zecira Musovic höll nollan mot Frankrike.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det har de senaste åren varit svårt att rucka på Hedvig Lindahl som förstamålvakt. Och när Lindahl varit borta har även Jennifer Falk stått i vägen.

Men i de båda träningslandskamperna mot toppnationerna Spanien och Frankrike var det till slut Zecira Musovics tur.

Annons

Det blev ett insläppt mål i 1–1 matchen mot Spanien i fredags, men en nolla i 3–0-seger mot Frankrike på tisdagskvällen.

– Jag har haft samma inställning sedan jag kom in i det här landslaget för flera år sedan. Men det är så klart att det betyder mycket att få visa upp sig i matcher också, säger Zecira Musovic.

– På träning har jag visat upp mig nu i X antal år, så det känns skönt ha visat det lite i match också.

Hedvig Lindahl har tills vidare tagit en paus och Jennifer Falk stannade hemma eftersom hon ska bli mamma.

Det öppnade för Zecira Musovic. Matchen mot Spanien i fredags var Chelseamålvaktens första landskamp på ett och ett halvt år.

"Fick mersmak"

Efteråt hoppades hon på att äntligen få göra två landskamper i rad. Till slut blev det så också. I konkurrens med Lyons Emma Holmgren, som med kort varsel fick hoppa in i U23-landslaget i måndags, och Romamålvakten Emma Lind, föll Peter Gerhardssons val på Zecira Musovic även mot Frankrike.

Det slutade med en imponerande 3–0-seger – även om den svenska målvakten ärligt talat hade mer att göra mot Spanien

– Jag tycker att vi gör ett grymt arbete från första press längst fram. Det sätter någonstans tonen för resten av försvarsspelet. Det ser bra ut, väldigt bra, säger Zecira Musovic.

– Vi möter ett riktigt bra Frankrike och de skapar inte någonting som är riktigt farligt. Det är ett bra kvitto på ett bra försvarsspel tycker jag.

TT: Är du nästan lite besviken för att du inte fick göra någon sådan räddning?

Annons

– (Skratt). Ja, jag fick fick mersmak efter Spanien. Man vill göra stora räddningar, samtidigt som man är glad som spelarna framför gör det bra.

"Väntat tålmodigt"

Närmast väntar nu en bortalandskamp mot Australien i november – ännu ett led i förberedelserna för VM i just Australien och Nya Zeeland nästa år.

Det är två långa resor som Zecira Musovic hoppas få vara med på.

– Det är så klart en fördel att få spela matcher. Jag har väntat länge och jag har väntat tålmodigt på mina chanser, så det känns skönt att jag har fått dem, säger hon.

Fakta: Zecira Musovic

Född: 26 maj 1996 i Falun (26 år). Uppvuxen i Borlänge, familjen flyttade till Helsingborg när hon var i femårsåldern.

Position: målvakt.

Klubb: Chelsea, sedan 2021.

Tidigare klubbar: Stattena 2011–2012, Rosengård 2012–2020.

A-landskamper: 7.

Främsta meriter: OS-silver 2021, VM-brons 2019, fyra SM-guld (2013, 2014‚ 2015, 2019) och tre segrar i svenska cupen med Rosengård, ligamästare med Chelsea 2021 och 2022, FA-cupseger med Chelsea 2021 och 2022, ligacupseger med Chelsea 2021, tvåa i Champions League med Chelsea 2021.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons