Annons

Mjällbys förlustsvit bruten efter tränarbytet

Fem raka förluster.
Men i bottenmötet borta mot Örebro gjorde Anders Torstensson debut som tränare och då delade Mjällby på poängen efter 2-2 på Behrn arean.
Trots att Enock Kofi Adu åkte på rött kort efter en knapp halvtimme.
Fotboll • Publicerad 7 augusti 2021
Mjällbys tränare Anders Torstensson.
Mjällbys tränare Anders Torstensson.Foto: Kicki Nilsson/TT
Mjällby jublar efter att Joel Nilsson gjort 1-1 under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Örebro SK och Mällby AIF på Behrn Arena.
Mjällby jublar efter att Joel Nilsson gjort 1-1 under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Örebro SK och Mällby AIF på Behrn Arena.Foto: Kicki Nilsson/TT

Efter förra årets succé som slutade med en femteplats i allsvenskan har årets säsong varit en enda lång plåga för Blekingelaget.

Och i tisdags meddelade Mjällby AIF att klubben sparkar sin tränare Christian Järdler och assisterande Alf Westerberg.

Annons

Tillsvidare har Anders Torstensson, som senast var i division 1-klubben Karlskrona, tagit över huvudansvaret. Och Torstensson som var tränare i Mjällby säsongen 2013 lyckades alltså direkt i sin återkomst knipa en poäng borta mot Örebro- trots en man mindre på planen i över en timme.

– Vi sa att vi skulle ta fighten för varandra. Och det gjorde vi verkligen, jag har aldrig varit med om något liknande, sade Anders Torstensson.

– Det största målet i dag var att vi skulle visa sammanhållning i laget, och att den skulle synas på planen och det här var ett utomordentligt exempel på det. Det gjorde vi verkligen.

"Jag säger pass"

Inledningen var händelserik och det dröjde bara åtta minuter innan Örebros hemvändare Nahir Besara volleydundrade upp första målet i nättaket.

Efter 23 minuter kvitterade Joel Nilsson från snäv vinkel efter att målvakten Mergim Krasniqi missbedömt situationen.

Men efter en knapp halvtimme åkte alltså Mjällbys mittfältare Enock Kofi Adu på sitt andra gula kort och tvingades lämna Behrn arena efter en tuff duell med Johan Mårtensson.

TT: Några synpunkter på domaren Fredrik Klittes agerande:

– Jag kan ärligt säga att jag inte såg någon av situationerna så tydligt. Så jag säger pass på den frågan.

Tidigt i andra halvleken gav pigge Dennis Collander ÖSK på nytt ledningen när han från nära håll tryckte in bollen förbi Mjällbys målvakt Carljohan Eriksson.

"Mest turbulenta veckan i mitt liv"

Örebro tryckte sedan på och hade bud på flera mål. Men istället satte inhopparen Mamudu Moro punkt efter 84 minuter när han snyggt placerade kvitteringen förbi ÖSK-målvakten Mergim Krasniqi

Annons

TT: Mjällby är alltjämt nästjumbo – en poäng upp till just Örebro som är på kvalplats. Vad talar för er framöver:

– Det vi visade upp här i dag, när vi inte fick tävla på lika villkor, och då menar jag inte att det var orättvist med utvisningen, den kan vara hur korrekt som helt. Men vi fick ju inte tävla på lika villkor och visar ändå upp den prestationen och krigarinsatsen vi gör, då är ingenting omöjligt.

TT: Hur kul är det att vara tillbaka?

– Alltså det har varit den mest turbulenta veckan i mitt liv. När slutsignalen gick så bara brast det för mig på ett positivt sätt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons