Mjällby nollade Östersund

Mjällby rivstartade mot Östersund och gjorde tre mål på 27 minuter. Gästerna lyckades aldrig hämta sig och Mjällby tog en bekväm 3–0-seger.
Fotboll • Publicerad 1 november 2020
Jacob Bergström och Moses Ogbu hade en bra dag på jobbet.
Jacob Bergström och Moses Ogbu hade en bra dag på jobbet.Foto: Rickard Nilsson/TT

Östersund har gått starkt under nye tränaren Amir Azrafshan, men borta mot Mjällby gick man på en riktig knock. Efter blott 27 spelade minuter hade Mjällby skaffat sig en 3–0-ledning.

1–0 kom på straff genom Moses Ogbu. Därefter fick Jacob Bergström en perfekt framspelning från David Löfquist som han skickligt placerade in till 2–0.

Elva minuter senare var det återigen Ogbus tur att skriva in sig i målprotokollet när han trots uppvaktning från två Östersundsförsvarare skickade in 3–0.

I början av den andra halvleken var Ogbu oerhört nära att sätta ett hattrick men lite slarv gjorde att Aly Keita i Östersundsmålet fick tag på bollen i stället.

Den andra halvleken blev mer eller mindre en transportsträcka för hemmalaget som snarare fokuserade på att hålla nollan än att utöka ytterligare. Mjällby vann med 3–0 och Östersund fick åka hem utan poäng efter sin andra raka förlust.