Annons

”Mitt värsta år någonsin”

Under hela september har David Elm stått utanför truppen.Det handlar inte om någon skada eller sjukdom.KFF-ikonen har helt enkelt petats av Peter Swärdh.
Kalmar • Publicerad 30 september 2016
PETAD. David Elm berättar om sin tuffa tid utanför truppen och viljan att ta tillbaka en plats i laget. Foto: Patric Söderström/TT
PETAD. David Elm berättar om sin tuffa tid utanför truppen och viljan att ta tillbaka en plats i laget. Foto: Patric Söderström/TT

Äldste brodern Elm lyser och ser pigg ut på träningen. Men för den 33-årige trebarnspappan pågår en tuff tid i fotbollskarriären.

– Det har varit mitt värsta år någonsin, berättar David Elm, som i de fyra senaste allsvenska matcherna har fått stå helt vid sidan om.

Annons

Hjärnskakningen för drygt ett år sedan hemma mot Sundsvall fick Elm att ta time out från fotbollen. Anfallaren har sakta jobbat sig tillbaka men har aldrig blivit det självklara valet vid laguttagningar. Han har medverkat i elva allsvenska matcher och inte gjort något mål.

– Det har påverkat mig mycket mer än jag trodde det skulle göra. Jag var rent ut sagt ett vrak efter sista hjärnskakningen och det har satt sina spår i kroppen. Det har varit väldigt tufft mentalt men jag tror att alla prövas i sina karriärer och tar man sig igenom det så kommer det något bra på andra sidan.

Men nu är du petad utan att vara skadad eller sjuk?

– Ja, jag har inte varit uttagen i matchtruppen. Peter Swärdh har förklarat att han tycker att jag har fått för lite kontinuitet i min träning och jag kan köpa det till en viss del.

Hur då?

– Kanske att man skulle kunna väga bristen på kontinuitet mot mina styrkor som spelare och min rutin. Samtidigt så är det här elitfotbollens regler, men jag vill spela och göra mitt jobb.

Du spelade ju inte ens i U21-laget senast. Petad även där?

– Nej, det var ett beslut vi tog att jag istället för att åka med skulle få kontinuitet i träningen med två bra pass här hemma.

KFF har nu tre raka segrar. Det ser ut som att du kommer allt längre från en plats i truppen och startelvan?

– Jo, men laget är viktigast och hade jag varit tränare hade inte jag bytt ett vinnande lag. Samtidigt behöver man som spelare få ett förtroende för att kunna göra bra saker.

Annons

David Elm har ett år kvar på sitt kontrakt med Kalmar FF och berättar att han kommer att ge allt för att åter ta en plats i laget.

– Jag hoppas kunna skaka av mig allt så jag kan gå in nollställd till en ny säsong, och få ett år där allt flyter. Förutom hjärnskakningen har det varit mycket smågrejer under denna säsong. Jag har varit frisk två veckor och så borta i en.

Är det då karriärens sista säsong som väntar?

– Jag stänger inga dörrar för något och jag vill hålla på att spela så länge som möjligt. Den dagen jag slutar så skulle det vara kul om det fanns en plats för mig KFF:s organisation. Jag känner att jag har tankar och idéer som jag gärna skulle vilja prova.

David Elm har tränarutbildning Uefa B och planerar under nästa år att gå tränarkurs på A-nivå.

Fakta

David Elms säsong

Matcher från start: 6.

Inbytt: 5.

Utbytt: 4.

Mål: 0.

Assist: 0.

Varningar: 2.

Utvisningar: 0.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons