Annons

Mick Schumacher: "Exploderar av känslor"

Efter Michael kommer Mick.
Det har har varit på gång länge, men nu är det klart: Schumacher Jr debuterar nästa formel 1-säsong för Haas-stallet.
Bilsport • Publicerad 2 december 2020
Mick Schumacher kör för Haas i Formel 1 nästa år.
Mick Schumacher kör för Haas i Formel 1 nästa år.Foto: Matthias Schräder/AP/TT

Mick Schumacher leder formel 2 inför säsongens sista race i Bahrain i helgen. Och han stannar kvar på den arabiska halvön. Veckan efter får han köra en av träningarna när formel 1-cirkusen tar sig i mål för i år i och med den avslutande deltävlingen i Abu Dhabi.

Några dagar senare väntar testkörningar för det nya stallet, där han 2021 kamperar ihop med ryssen Nikita Mazepin, även han 21 år. Duon ersätter Romain Grosjean och Kevin Magnussen.

Annons

Haas stallchef Günther Steiner välkomnar Schumacher och Mazepin i en tweet.

"Mycket upphetsad över att ha två nykomlingar i vårt lag nästa år. Välkommen, Mick!" skriver Steiner.

Mick Schumachers kontrakt med Haas löper över flera år, exakt hur länge vill stallet inte uppge.

Tio pallplatser i år

Det är hans imponerande körning i formel 2 som får Haas att våga satsa på sonen till en av F1-historiens allra största. Schumacher vann både i Monza och i Sotji och har totalt tio pallplaceringar den här säsongen. Inför avgörandet leder han VM-tabellen med 14 poäng.

– Mick har vunnit lopp, samlat pallplatser och utmärkt sig. Jag tror bestämt att han förtjänat möjligheten att ta sig in i formel 1 baserat på prestationer. Jag ser fram emot Micks bidrag både på och utanför banan i den fortsatta, långsiktiga utvecklingen av stallet, säger Steiner.

Pappan Michael Schumacher tog VM-titeln sju gånger och vann 91 lopp innan han lade av för gott i oktober 2012.

En skidolycka 2013 gjorde att han försattes i konstgjord koma. Uppgifterna om hans hälsotillstånd har varit ytterst knappa sedan dess. I samband med hans 50-årsdag i januari 2019 gjorde frun Corinna ett kort uttalande och meddelade att familjen gör "allt som är mänskligt möjligt" för att hjälpa honom.

Talang ersätter Hamilton

Mer kring formel 1:

Britten George Russell, 21, kliver in som covid 19-smittade Lewis Hamiltons ersättare i helgens GP i Bahrain. Hamilton gick nyligen upp jämsides med Michael Schumacher som sjufaldig världsmästare.

För Russell, som kör för Williams-Mercedes, väntar chansen att visa vad han går för. Han har länge setts som en framtida ersättare för antingen Hamilton eller Valtteri Bottas i Mercedes.

– Självklart kan ingen ersätta Lewis, men jag kommer att ge allt för laget i hans frånvaro från det ögonblick jag kliver in i bilen, säger Russell enligt Reuters.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons