Annons

Meijer tillbaka efter olyckan

Det har gått mindre än två veckor sedan den våldsamma bilolyckan som höll på att kosta henne och två tränare livet.
Men på söndagen var Michaela Meijer tillbaka på stavhoppsbanan – och var nära nytt säsongsbästa i comebacken.
Friidrott • Publicerad 4 juli 2021
Michaela Meijer under galan på Stockholms stadion.
Michaela Meijer under galan på Stockholms stadion.Foto: Christine Olsson / TT

Det var på hemväg från Karlstads GP för knappt två veckor sedan som minibussen Michaela Meijer samt tränarna Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren färdades i krockade med en lastbil och voltade.

Hultgren skadades allvarligt och tvingades till operation, medan Tregaro fick några revbensfrakturer. Michaela Meijer klarade sig undan, blåslagen.

Annons

Det var efter olyckan dock oklart hur snabbt Meijer, som klarat OS-kvalgränsen men ännu inte blivit uttagen, skulle kunna vara tillbaka.

Det blev redan på söndagen, i Diamond League-galan i Stockholm.

Meijer rev visserligen första försöket på 4,21 meter men klarade sedan och tog därefter 4,36 redan i första försöket, innan det blev 4,51 i andra.

På 4,61, en centimeter över hennes säsongsbästa från början av juni, blev det dock tre rivningar. Men det var ändå ett formbesked efter den svåra olyckan.

"Väldigt omtumlande"

Redan OS-klara Angelica Bengtsson hade nyligen gjort klart med Gustaf Hultgren som ny tränare när olyckan inträffade.

– Det var verkligen omtumlande. När väl Gustaf blev mitt allt, så ringer han på morgonen och säger att han tror att han ska dö. Det har varit jätteomtumlande, säger hon.

– Så på lag-SM kände jag lite ”varför riskera livet i stavhopp när man i stället kan vara vid liv”? Men nu är han ju här och Mikaela hoppar igen. Så om de är motiverade är jag motiverad.

"Riktig kämpe"

Angelica Bengtsson var felfri över 4,51.Därefter krävdes det dock tre försök innan hon tog sig över 4,61, som också blev där det stannade för Hässelbyhopparen den här gången.

Men det var ändå ett steg framåt, tycker hon och låter sig samtidigt imponeras av landslagskollegan Meijer.

– Hon har ju haft ont i flera år och kör ändå. Hon haltade ju när hon satte svenskt rekord, så hon är en riktig kämpe, säger Angelica Bengtsson.

Ryskan Polina Knoroz var ensam över 4,71 och säkrade därmed segern i tävlingen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons