Annons

McDavids milstolpe – förste på 25 år

Det var bara en tidsfråga, men nu har Connor McDavid skrivit historia.
I matchen mot Vancouver blev han den förste på 25 år att nå 100 poäng på 53 matcher i NHL-ishockeyn.
Ishockey • Publicerad 9 maj 2021
Connor McDavid hylldaes efter att ha säkrat sin 100:e poäng på 53 matcher.
Connor McDavid hylldaes efter att ha säkrat sin 100:e poäng på 53 matcher.Foto: Jason Franson AP/TT

McDavid var inblandad i allt och svarade för ett mål och tre assist i 4–3-segern, men säger själv att han försökt hålla sig kall i jakten på milstolpen.

– Jag försökte förbereda mig för slutspelet och se till att jag låg på en bra nivå rent spelmässigt. Men sedan är det självklart så att när du når 96, 97, 98 och 99 så har du tankarna i bakhuvudet. Tack och lov behövde jag inte vänta så länge för att nå dit, säger han till NHL.com.

Annons

Bedriften var i hamn när han i slutet av den andra perioden spelade fram kedjekamraten Leon Draisaitl till det avgörande målet. Därefter utbröt ett kramkalas.

– Att se reaktionerna hos mina medspelare var speciellt. Det betydde allt för mig, säger McDavid.

Senast en spelare lyckades nå 100 poäng så snabbt var 1995–96 när Mario Lemieux gjorde det på bara 38 matcher. Snabbast genom tiderna är legendaren Wayne Gretzy på 34.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons