Annons

Maxwell redo att lyfta

Han lämnade Brasilien som en stor målskytt.
I Kalmar har Maxwell haft en tuff första tid.
– Det är hårt jobb som gäller då kommer bollarna att sitta igen, säger brassen.
Fotboll • Publicerad 19 juni 2019
Brassen Maxwell kom till KFF som en stor målskytt men har haft en tuff första tid i Kalmar. ”Jag är helt övertygad att det kommer att bli lika bra som det var i Brasilien. Det gäller att fortsätta jobba hårt.”
Brassen Maxwell kom till KFF som en stor målskytt men har haft en tuff första tid i Kalmar. ”Jag är helt övertygad att det kommer att bli lika bra som det var i Brasilien. Det gäller att fortsätta jobba hårt.”Foto: Henrik Eriksson

24-åringen skapade stora rubriker i Brasilien i början på året när han gjorde succé med Resende FC i Campeonato Estadual do Rio de Janeiro, vilket är ett av de mest prestigefyllda stadsmästerskapen.

Det blev sju mål på 14 matcher och den brasilianska storklubben Botafogo visade intresse för Maxwell som ändå valde vägen över Atlanten för att slå igenom i Europa.

Annons

– Att det gick så bra i stadsmästerskapen öppnade dörren att komma hit. Det är jag tacksam för, säger Maxwell, efter tisdagens träning där KFF förberedde sig för onsdagens träningsmatch mot Hammarby i Kosta.

Men trots att formen var på topp när han kom till Kalmar en vecka före den allsvenska premiären så har han inte satt några större avtryck så här långt.

Men nu säger KFF-anfallaren sig vara redo att ta en starttröja på riktigt.

– Jag försöker att anpassa mig så snabbt som möjligt. Jag hoppas att det ska lossna den här andra delen av säsongen, säger Maxwell.

Han är öppen med att han känt sig frustrerad över att han inte ännu gjort mål i allsvenskan.

– Så klart har det varit tufft att bollarna inte trillar in. Det är små marginaler och kanske det sett annorlunda ut med allt om någon boll gått in. Jag är helt övertygad att det kommer att bli lika bra som det var i Brasilien. Det gäller att fortsätta jobba hårt.

Vilka lärdomar har du dragit de här första månaderna med svensk fotboll?

– Den största skillnaden är presspelet. Det är både tätare och tuffare. I Brasilien fick du tid att vända runt med bollen som du inte får här.

Är du överraskad att det var så här?

– Nej, det var ingen överraskning, Jag har pratat med andra om hur det skulle vara men samtidigt måste du själv uppleva och spela här för att riktigt förstå. Den erfarenhet från första delen av säsongen tar jag med mig.

Annons

Hur trivs du med livet i övrigt i Kalmar?

– Allting bra. Familjen är här. Nu när värmen kommer och det är sommar i Sverige känns allt ännu bättre, säger Maxwell.

KFF åker med en 22-mannatrupp till träningsmatchen och många kommer att få speltid. Saknas gör Fidan Aliti (ledig efter landskampspel med Kosovo) och Rasmus Elm (rygg).

– Inför den här matchen har vi tränat på ganska hårt och hade vi tränat mindre kanske vi hade spelat längre med några imorgon. Men dels vi ge fler chansen och dels inte lägga oss för högt belastningsmässigt. Många spelare kommer få chansen mot Hammarby, säger KFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Foto: Henrik Eriksson
Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons