Annons

Mästarna fick storstryk i premiären

Speedway • Publicerad 1 juni 2021
Masarna fick stryk av Smederna i elitseriepremiären i speedway, som sågs av 302 personer.
Masarna fick stryk av Smederna i elitseriepremiären i speedway, som sågs av 302 personer.Foto: Ulf Palm/TT

Speedwaysäsongen startade med en liten överraskning. Det regerande svenska mästarlaget Masarna förlorade stort mot Smederna, 33–57.

Smederna, som tog SM-guld 2017, 2018 och 2019, hoppade av elitserien i fjol på grund av ekonomiska skäl under coronapandemin.

Annons

I årets säsongsinledning visar Eskilstunalaget att man blir att räkna med den här säsongen. Pontus Aspgren svarade för 13 poäng och Michael Jepsen Jensen för tolv.

I Avestalaget Masarna gjorde veteranen Antonio Lindbäck comeback. Han slutade efter SM-guldet i höstas, men är nu tillbaka för att köra i elitserien. Han svarade för sex poäng. Bäst i Masarna var David Bellego med elva.

Det var 302 personer i publiken i Avesta, tisdagen var ju första dagen som det tilläts 500 i sittande publik utomhus.

Lejonen tog också en stor bortaseger, 52–38 mot Kumla. Där var det ingen publik alls. Men i Målilla såg 500 personer Dackarna mot Västervik, en match som slutade 45–45.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons