Annons

Murray skrällde – slog ut Sinner i Stockholm Open

Andy Murray kan än. Den förre världsettan imponerar i Stockholm Open och är klar för kvartsfinal, efter att ha slagit ut försteseedade italienaren Jannik Sinner.
Tennis • Publicerad 10 november 2021
Andy Murray imponerar i Stockholm Open.
Andy Murray imponerar i Stockholm Open.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Andy Murray knöt näven upprepade gånger efter att överraskande ha slagit ut Sinner inför tennispubliken i Stockholm. Efter 7–6, 6–3 får den 34-årige skotten möta Tommy Paul, USA, i kvartsfinal.

– Förmodligen min bästa seger den här säsongen, sade Murray i segerintervjun nere på centercourten.

Annons

Efter alla höftproblem, som ett tag såg ut att ödelägga tenniskarriären, visade Andy Murray glimtar av det spel som en gång gjorde honom till världens bäste.

Jämnt

I första set var det oerhört små marginaler som skiljde. Den enda breakbollen i setet hade Sinner vid 3–3, men Murray räddade den och spelarna följdes åt hela vägen till tiebreak. Där kopplade Murray tidigt ett litet grepp och han kunde till slut avgöra på sin första setboll, fram till 7–4 i det avgörande gamet.

I andra set bjöd Murray publiken i Kungliga tennishallen på en hel del godbitar. Den taggade skotten bröt Sinners serve fram till 2–1 och hade senare ett jätteläge att bryta igen fram till 5–2, men från nära håll slog Murray i nät när han hade chansen att avgöra breakbollen.

I stället kom breaket i Sinners nästa servegame – och då var matchen också avgjord med siffrorna 7–6, 6–3. Italienaren, rankad tia i världen, var en fin skalp för Murray.

– Jag tycker att jag fortfarande har mycket att erbjuda. Jag kan fortfarande tävla och vinna matcher mot spelare som är topp 10 i världen, sade Murray.

Shapovalov vidare

Den regerande Stockholm Open-mästaren Denis Shapovalov är också klar för kvartsfinal. Kanadensaren besegrade den italienske kvalspelaren Andrea Vavassori med 7–6, 6–1. I kvartsfinalen väntar fransmannen Arthur Rinderknech.

Shapovalov vann ATP-turneringen i Stockholm 2019. I fjol ställdes den in på grund av pandemin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons