Mardrömsstart i kvalserien för Virserum: ”Inte godkänt”

Ett rejält spelövertag räckte inte.
Virserum föll tungt i kvalseriepremiären.
– Det är katastrof, säger Fredrik Petersson.
HALMSTAD • Publicerad 8 mars 2019
Emil Ågrens tre poäng räckte inte – Virserum föll med 4–3 i första kvalseriematchen.Foto: Jesper Hallberg

Det hade inte hunnit gå tio minuter innan Virserum hamnat i ett 2–0-underläge borta mot Halmstad Ravens i den första kvalseriematchen mot division 2. Efter en mållös andraperiod gick Virserum ut urstarkt i slutakten och kvitterade efter mål av Jakob Malmsten och Emil Ågren.

Glädjen blev dock inte särskilt långvarig. Drygt fem minuter senare gjorde Halmstad 3–2 och 4–2 inom loppet av tio sekunder.

Emil Ågren reducerade på nytt – och hade chansen att sätta kvitteringen på straff med mindre än tre minuter kvar av tredje perioden, men Ågren missade och Virserum föll med 4–3.

– Första perioden var inte alls bra, vi var inte riktigt där. Det var tamt och dåligt av oss. Sen spelade vi upp oss andra och tredje perioden. Vi går upp 2–2 och har någon ribba och stolpe, säger Virserums tränare Fredrik Petersson och fortsätter:

– Då hade vi matchen, men sen släppte vi in två ruskigt billiga mål, det är katastrof, det är inte godkänt.

Den andra matchen mellan i serien mellan Trelleborg och Åstorp slutade oavgjort innan hemmalaget kunde avgöra på straffar. Positivt för Virserum, menar Petersson.

– Det här är inte kört på något sätt, men allvaret har börjat. Vi måste vara här och de som behöver höja sig vet om det. Jag hoppas på en riktig ansiktslyftning på söndag.

Robin Ekström, Emil Ågren, Jakob Malmsten och Felix Carlberg fick beröm för sina insatser.