Med ett sent mål i första halvlek och ett tidigt i andra sänktes Hammarby.
Nu måste svenskarna vända 1–3 på hemmaplan för att rädda Europaäventyret.
Fotboll • Publicerad 5 augusti 2021
Hammarbys Gustav Ludwigsson gjorde lagets enda mål i förlusten.
Hammarbys Gustav Ludwigsson gjorde lagets enda mål i förlusten.Foto: ALEKSANDAR DJOROVIC

Hammarby fick en mardrömsstart borta mot serbiska Cukaricki i den tredje omgången av kvalet till Europa Conference League.

Serberna öppnade målskyttet redan efter 20 minuter, och Hammarby svarade omgående genom Gustav Ludwigson.

Men Marko Docic i hemmalaget skulle förstöra Hammarbys kväll.

Först slog han till med fem minuter kvar av den första halvleken och Cukaricki gick till halvtidsvilan i ledning. Sedan slog han till på nytt, sju minuter in i den andra halvleken och skickade in 3–1 till det serbiska hemmalaget.

Det blev även slutresultatet och Cukaricki segrade i rond ett av två mellan lagen.

Nu står Hammarby inför ett mardrömsläge inför returen på hemmaplan där de måste vinna med minst två mål för att inte Europaäventyret ska vara slut.