Mardrömshalvlek för United – de Gea syndabock

Manchester United blir överkört av Brentford på bortaplan och ligger under med 0–4 i halvtid. Målvakten David de Gea har stått för två ordentliga bjudningar.
Fotboll • Publicerad 13 augusti 2022
Manchester Uniteds målvakt David de Gea.Foto: Dave Thompson/AP/TT

1–0 kom redan efter tio minuter då Brentford vann boll högt upp på Uniteds planhalva. Josh Dasilva nöp till sig bollen och testade ett distansskott som de Gea tappade in i mål.

Åtta minuter senare kom mål – och bjudning – nummer två. Uniteds målvakt skulle starta ett uppspel och passade till en redan markerad Christian Eriksen. Dansken tappade bollen i duellen med sin landsman Mathias Jensen som svarade med att placera in bollen i mål.

3–0 kom på hörna där nyförvärvet Lisandro Martinez förlorade en nickduell med Ben Mee.

Mardrömmen var inte slut där.

Brentford vann boll på egen planhalva och satte genast igång ett långt uppspel på anfallaren Ivan Toney. Engelsmannen förlängde till sin anfallskollega Bryan Mbeumo som kyligt placerade in fyran för Brentford.

Manchester United förlorade premiären mot Brighton med 1–2 på hemmaplan.

Cristiano Ronaldo fanns med från start. Anthony Elanga sitter på bänken och Victor Nilsson Lindelöf är inte med i matchtruppen för andra matchen i rad på grund av en känning.