Annons

Mardrömmen fortsätter på Stadion – ingen seger på nio år

Ingen seger sedan 2010.
Ett mål de senaste fem åren.
Stadion i Malmö är en mardröm för Kalmar FF
Malmö (Sportens utsände) • Publicerad 19 maj 2019
MALMÖ 20190519MFF-jubel efter att Anders Christiansen gjort matchens enda mål
MALMÖ 20190519MFF-jubel efter att Anders Christiansen gjort matchens enda målFoto: Andreas Hillergren/TT

Mardrömsmotstånd och skräckarena må vara slitna och misshandlade uttryck som används alldeles för ofta. Men Kalmar FF och Stadion i Malmö är verkligen ingen bra kombination. Om förlusten på Hisingen i onsdags kändes både oturlig och onödig så fanns det inte så mycket att orda om nu.

MFF var klart bättre, visade att det är skillnad på toppen och mitten i den här serien, men fick vänta till den 74:e minuten innan man fick hål på Lucas Hägg Johansson som storspelade i KFF-målet.

Annons

– Det är surt med förlust. Jag tycker vi kommer in fel i matchen från början, men jobbar oss mer och mer in i den. I andra halvlek känner vi att de börjar bli trött, så det är slut att det där målet kommer, säger Mahmoud Eid.

KFF hade inte skapat någonting framåt fram tills dess. Men fick lite tryck efter målet.

– Vi visste att det skulle bli en svår match, men samtidigt hoppades jag att vi kunde vara med lite bättre. Men jag tycker att vi har bra kontroll faktiskt när deras mål kommer. Sedan är det en gildtackling som leder fram till ett friläge. Vi försökte forcera på slutet, säger Piotr Johansson.

Rasmus Elm hade en fin frispark som Johan Dahlin klarade, men den stora snackisen efteråt var det gula korten på Rasmus Bengtsson när MFF-backen tog famntag på Papa Diouf som höll på att springa till sig ett friläge.

– Gult kort, sa MFF:s assisterande tränare Rob Kelly på presskonferensen.

Magnus Pehrsson höll inte direkt med.

– Det är soklart rött, det är ingen tackling eller något sådant utan han stoppar Papa med berått mod. Det var därför jag var så upprörd efter situationen, sa Magnus Pehrsson.

MALMÖ 20190519MFF:s assisterande tränare Rob Kelly och Kalmars tränare Magnus Pehrsson var inte ense om situationen där Papa Diouf stoppades av Rasmus Bengtsson.
MALMÖ 20190519MFF:s assisterande tränare Rob Kelly och Kalmars tränare Magnus Pehrsson var inte ense om situationen där Papa Diouf stoppades av Rasmus Bengtsson.Foto: Andreas Hillergren/TT

Sista heta chansen fick Eid, helt fri i straffområdet. Men nicken på Måns Söderqvists inlägg gick över.

– Vi gnuggar på och har så pass bra lägen att vi borde sätta en boll i slutet, säger Eid.

Din nick?

Annons

– Jag ska göra det bättre. Det är synd, verkligen synd, säger Mahmoud Eid.

MALMÖ 20190519Mahmoud Eid fick chansen från start, efter att ha varit utanför elvan de senaste fyra matcherna, och fick en jättechans att kvittera i 89:e minuten
MALMÖ 20190519Mahmoud Eid fick chansen från start, efter att ha varit utanför elvan de senaste fyra matcherna, och fick en jättechans att kvittera i 89:e minutenFoto: Andreas Hillergren/TT
Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons