Annons

Man fängslad efter fotbollsbråk på danskt tåg

En Bröndbyanhängare tvingade genom hot Köpenhamnssupportrar att ta av sig halsdukar och tröjor på ett tåg efter Bröndbys derbyförlust på Parken i helgen. Nu döms mannen till 20 dagars fängelse för olagligt tvång, meddelar .
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2022
Man dömd till fängelse efter oroligheter i Köpenhamnsderbyt i helgen.
Man dömd till fängelse efter oroligheter i Köpenhamnsderbyt i helgen.Foto: Claus Bech/Ritzau/TT

På sociala medier spreds rörliga bilder på en incident på ett tåg där en Bröndby-anhängare hotar att slå en man i Köpenhamnströja om han inte tar av sig matchtröjan efter FC Köpenhamns 4–1-vinst på Parken.

I onsdags anmälde 25-åringen sig själv hos polisen och domen landade på 20 dagars fängelse för olagligt tvång. Utöver videon ska mannen ha tvingat ytterligare två supportrar att ta av sig Köpenhamn-attiraljer.

Annons

Mannen själv var förvånad över domen och hävdade att han "samarbetat hela vägen". I rätten förklarade han att han var upprörd över förlusten och att det var dålig stämning på tåget efter matchen.

– Det var bara ett uttryck för frustration och att det slog slint i mitt huvud, sade han.

Efter att mannens arbetsgivare sett videon fick han också sparken från sitt jobb som golvläggare.

25-åringen överväger att överklaga sin dom.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons