Annons

Champions League lockade Moisander till MFF

Malmö FF har gjort klart med två nyförvärv inför andra halvan av allsvenskan och kval till Champions League.
Dels plockas den rutinerade finländske mittbacken Niklas Moisander in från tyska Werder Bremen och dels värvas den talangfulle ghananske anfallaren Malik Abubakari in från portugisiska Morierense.
Fotboll • Publicerad 1 juli 2021
Niklas Moisander har presenterats som Malmö FF-spelare.
Niklas Moisander har presenterats som Malmö FF-spelare.Foto: Andreas Hillergren/TT

Båda värvningarna blev klara under torsdagen, men är varken spelklara till den allsvenska omstarten borta mot IFK Norrköping på lördag eller hemma mot Sirius den 10 juli.

I stället kan Moisander och Abubakari, som är spelklara den 15 juli, göra allsvensk debut borta mot Degerfors två dagar senare.

CL-chans lockade

Annons

35-årige Moisander, som skrivit på ett ettårskontrakt, har de senaste fem åren spelat i Werder Bremen som åkte ur Bundesliga under den gångna säsongen.

"Han är bra i speluppbyggnaden, har ledaregenskaper och kommer att bli en viktig kugge för oss i både allsvenskan och Europaspelet", säger Malmös sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

– Det gick snabbt när jag hörde att Malmö ville ha mig. Jag sade till min agent: "Det här är vad jag vill", säger Niklas Moisander på en presskonferens.

– Jag är här för att hjälpa till. Med min erfarenhet hoppas jag bli viktig för laget.

Malmös chanser att spela Champions League spelade in när han skrev på för klubben.

– Naturligtvis, att ha en chans till att spela Champions League. Jag har haft tur att spela Champions League innan så det är en stor motivation för mig, säger Moisander.

Möter Riga

21-årige Abubakari, som skrivit på ett långt fyraårskontrakt, har främst spenderat sin tid i Morierense på lån i olika klubbar i andradivisionen där han gjort 20 mål på 55 matcher.

"Det är en väldigt spännande spelare som både har gjort mål och assist i den portugisiska andraligan. Han är en bra bollmottagare, är snabb och också en duktig avslutare. Så han har många bra egenskaper och vi tror att han blir ett bra komplement till de anfallsspelarna vi har", säger Daniel Andersson.

Förutom den allsvenska omstarten förbereder sig MFF just nu för Champions League-kvalmöte med lettiska Riga 7 juli och 13 juli.

Rättad version: I en tidigare version av den här texten angavs en felaktig uppgift kring vilka matcher nyförvärven inte är spelklara till.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons