West Ham bröt Liverpools förlustfria svit

Liverpools svit på 25 raka matcher utan förlust är ett minne blott. West Ham vann med 3–2 och passerade dessutom Liverpool i Premier League-tabellen.
Fotboll • Publicerad 7 november 2021
West Ham gjorde första målet på hörna.
West Ham gjorde första målet på hörna.Foto: Ian Walton/AP/TT

Inte sedan mot Real Madrid i april hade Liverpool förlorat i någon tävling, och mot West Ham hade laget chansen att sätta klubbrekord med 26 raka utan förlust.

Men så blev det inte.

Inför en kokande hemmaarena fick West Ham en drömstart med 1–0 i fjärde minuten. Pablo Fornals slog den inåtskruvade hörnan som gick rakt in i mål via Liverpoolmålvakten Alisson Beckers fumliga fingrar.

Den gången reste sig Liverpool, snyggt dessutom, när Trent Alexander-Arnold knorrade in 1–1 på en frispark strax före paus.

Fornals igen

Men det skulle komma mer från West Ham efter halvtidsvilan. Liverpool, det sista laget att kunna kalla sig obesegrat i årets liga, tappade bollen på offensiv planhalva och hemmalagets omställning var blixtrande. Fornals avslut höll inte toppklass, men var tillräckligt vasst för att överlista Alisson fram till 2–1.

Det målet kom i 67:e minuten och sju minuter senare satt även 3–1, när Kurt Zouma smög upp vid bortre stolpen och nickmålade för West Ham.

Liverpool reducerade genom Divock Origi i 83:e. På tilläggstid fick Sadio Mané ett jätteläge att nicka in 3–3, men den här fotbollskvällen i London tillhörde West Ham.

Tack vare segern är laget sensationellt trea i tabellen, tre poäng bakom Chelsea och på samma poäng som Manchester City. Liverpool ligger fyra, en poäng bakom West Ham och nu med en etta i förlustkolumnen.

0–0 för Conte

För Antonio Conte blev det ingen succéstart, men inte heller något fiasko, i italienarens första Premier League-match som tränare för Tottenham. Efter 3–2-segern i debuten mot nederländska Vitesse, i Europa Conference League tidigare i veckan, fick han nu se sitt lag ta en poäng borta mot Everton.

Efter 0–0-mötet på Goodison Park är både Tottenham och Everton kvar i tabellens mittenskikt.

Everton såg ut att tilldömas en straff i andra halvlek, men domaren ändrade sitt domslut efter noggrann VAR-granskning då man ansåg att Tottenhammålvakten Hugo Lloris tog bollen och inte Evertonspelaren först.

Tottenham hade i slutminuterna sin bästa chans när inhopparen Giovani Lo Celso prickade stolpen.

Emile Smith-Rowe gjorde matchens enda mål när Arsenal hemmaslog Watford. Leeds och Leicester spelade samtidigt 1–1.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.