Målfyrverkeri gav USA VM-brons

Ishockey • Publicerad 6 juni 2021
Jack Drury överlistar tyske målvakten Felix Brückmann och gör 3–0 för USA som vann stort och tog hem bronset i VM.Foto: Sergei Grits/AP/TT

USA krossade Tyskland med 6–1 och tog sitt fjärde brons sedan 2013 i ishockey-VM.

Ett amerikanskt målfyrverkeri i den andra perioden med fyra mål inom loppet av 5.48 avgjorde. Då gick USA från 1–0 till 5–0.

Jack Drury, svensk mästare med Växjö, gjorde ett av målen när amerikanerna satte in segerrycket.

Men främst var det förstakedjan med Conor Garland (1 mål+2 assist), Jason Robertson (1+1) och Trevor Moore (1+0) som visade vägen efter gårdagens besvikelse och semifinalförlusten mot Kanada.

Tyskland har inte tagit VM-medalj sedan 1953 (silver), men har de senaste åren klivit närmare toppen och producerat en del NHL-spelare. Laget skakade Finland i gårdagens semifinal, men föll i en tät match med 1–2.

Tyskland var ju mindre än en minut från OS-guld 2018 i en turnering utan NHL-spelare, men fick nöja sig med silver sedan Ryssland (OAR) vunnit efter förlängning. På vägen dit slog laget ut Tre Kronor i kvartsfinal.

I kvällens final (19.15) gör Finland och Kanada upp om guldet.