Målexplosion för United: "Fantastisk dag"

Manchester United har fått en flygande start på Premier League-säsongen.
Segerregissören Paul Pogba hade lekstuga när Leeds besegrades med 5–1 – samtidigt stod Victor Nilsson Lindelöf för en vacker framspelning.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2021
Manchester United imponerade i säsongsinledningen mot Leeds.
Manchester United imponerade i säsongsinledningen mot Leeds.Foto: Jon Super/AP/TT

Ett fullsatt Old Trafford fick jubla redan innan avspark mot ärkerivalen Leeds när nyförvärvet Raphaël Varane presenterades inför sin nya hemmapublik.

Och desto fler jubel skulle det bli. Många fler.

Gästerna bjöd på stora ytor och Paul Pogba var inte sen med att utnyttja dem. Mittfältsstjärnan spelade fram till fyra av fem mål. Samtidigt gjorde mittfältskollegan Bruno Fernandes ett hattrick.

– Givetvis kommer rubrikerna att handla om dem. Men för mig handlar det om laget. De två kan producera stora ögonblick tack vare vad som finns runt omkring dem, säger Manchester Uniteds huvudtränare Ole Gunnar Solskjær.

Det tog en halvtimme för stjärnduon att spräcka nollan. Pogbas läckra skarvpass hittade fram till poängmaskinen Fernandes som löpt in bakom Leeds backlinje. Portugisen tog med sig bollen och avslutade med ett vänsterskott i nät, via Leedsmålvakten Illan Mesliers ben.

Målfest

Men det var efter halvtid som matchen verkligen tog fart – och allt började med en kvittering.

Luke Ayling hamnade i skottläge några meter utanför straffområdet och drog till med en riktig projektil i David de Geas högra kryss i den 48:e minuten.

Sedan följde en målexplosion från hemmalaget. Fyra minuter efter kvitteringen stod Pogba för en välkalibrerad passning från egen planhalva som gav Mason Greenwood ett friläge han förvaltade på bästa sätt.

I nästa anfall gjorde Bruno Fernandes 3–1, återigen framspelad av Pogba.

Lindelöfs succé

Victor Nilsson Lindelöf klev in i handlingarna en stund senare. Hans genomskärare nådde hela vägen från backplats till offensivt straffområde, där Bruno Fernandes smällde upp bollen i nättaket och fullbordade sitt hattrick.

Ett viktigt styrkebesked för den svenske landslagsstjärnan när konkurrensen hårdnat efter Varanes ankomst.

Målfesten avslutades när Pogba – vem annars? – löpte förbi längs vänsterkanten och hittade Fred snett inåt bakåt som fastställde slutresultatet till 5–1 i den 68:e minuten bakom en uppgiven Illan Meslier.

– Jag kunde inte bett om mer. Man är alltid lite orolig inför första matchen – har vi gjort tillräckligt fysiskt? Taktiskt? Alla träningar har riktat in sig på den här matchen. Det har varit en fantastisk dag, säger Ole Gunnar Solskjær.