Annons

Lund klar för IFK Kalmar

Sarah Björck i förra veckan och nu Fanny Lund. IFK Kalmar har klart med sin målvaktsbesättning till nästa säsong.
Kalmar • Publicerad 19 november 2018
Fanny Lund, senast i Kungsbacka, men med allsvenska meriter från Kopparbergs/Göteborg, har bestämt sig för IFK Kalmar.
Fanny Lund, senast i Kungsbacka, men med allsvenska meriter från Kopparbergs/Göteborg, har bestämt sig för IFK Kalmar.Foto: Adam Ihse/TT

Sportchefen Tommy Nyberg har jobbat hårt för att lösa en position som är oerhört viktig för framtiden.

Sarah Björck som tidigare representerat IFK Kalmar behövde ingen längre betänketid för att skriva på för sin gamla klubb. Jitex-målvakten, med Högsby IK som moderklubb, flyttar till Kalmar när hon gått färdigt sin lärarutbildning i januari.

Annons

Fanny Lund besökte Kalmar förra onsdagen och har nu bestämt sig för att byta västkusten mot östkusten.

– Fanny Lund är en välmeriterad och kvalificerad målvakt som väl stämmer överens med den kravbild IFK Kalmar har på nästa års trupp. Vi är mycket tillfredsställda med denna påskrift och därmed är konkurrenssituationen på målvaktssidan säkrad för nästa säsong. Vi är mycket nöjda, säger Tommy Nyberg.

Lund lämnade Kungsbacka 1 september och har tränat med division 1-laget Jitext i höst. 21-åringen från Borås har skrivit på för ett år.

– Strikt fotbollsmässigt känns det som en bra lösning att komma bort från Göteborgsområdet, sa hon till Sporten i förra veckan.

IFK Kalmar väntar även på svar från Växjö DFF:s anfallare Sofia Johansson, Halmias lovande mittfältare Matilde Abrahamsson och Rosengårds mittback Linnéa Svensson.

Dessutom är kanadensiska mittfältaren Jaclyn Sawicki högaktuell för IFK Kalmar. 25-åringen har den här säsongen representerat Assi i Elitettan. Hon har meriter från det kanadensiska a- och u21-landslagen.

– En transatlantisk spelartyp. Inte helt olik Erin Gunther, säger Tommy Nyberg.

Peter AhlénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons