Lukaku hälsade till Eriksen: "Jag älskar dig"

Romelu Lukaku gjorde Belgiens första mål i 3–0-segern mot Ryssland.
Då skickade han en hälsning till klubbkamraten i Inter – Danmarks Christian Eriksen.
Romelu Lukaku hälsade till Christian Eriksen via en tv-kamera.
Romelu Lukaku hälsade till Christian Eriksen via en tv-kamera.Foto: Anatoly Maltsev/AP/TT

Christian Eriksens kollaps i Danmarks EM-match mot Finland överskuggade allt annat i fotbollsvärlden under lördagen. Den danska stjärnan föll ihop livlös i gräset och sjukvårdspersonal påbörjade livräddande vård. Senare under kvällen meddelade Danmark att Eriksen var vaken och mådde bra efter omständigheterna – och att han fick fortsatt vård på sjukhuset.

Samtidigt i S:t Petersburg spelade Belgien sin EM-premiär mot Ryssland.

Tio minuter in i matchen letade sig en boll fram till Romelu Lukaku som gjorde 1–0. Anfallaren, som till vardags är klubbkamrat med Christian Eriksen i italienska mästaren Inter, sprang direkt till en tv-kamera och ropade "Chris, Chris, jag älskar dig".

Thomas Meunier utökade ledningen i 34:e minuten och Lukaku gjorde sitt andra mål i matchens slutskede. Belgien vann med 3–0.