Annons

Lugnande testbesked för Sverige

Fotboll • Publicerad 11 juni 2021
Förbundskapten Janne Andersson och landslagsläkaren Anders Valentin.
Förbundskapten Janne Andersson och landslagsläkaren Anders Valentin.Foto: Erik Simander/TT

Ledarna och spelarna i den svenska EM-truppen som PCR-testades under dagen har uppvisat negativa resultat, meddelar landslaget under fredagskvällen. Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg är exkluderade efter att de tidigare har testat positivt.

"Det är förstås bra att smittan inte fått vidare spridning just nu. Vi kommer dock hålla fast vid samma krav på spelartruppen och ledargruppen när det gäller avstånd, munskydd etc", säger landslagsläkaren Anders Valentin i ett uttalande.

Annons

Efter det att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg, som missar EM-premiären mot Spanien, testades positivt i början av veckan har landslaget infört en rad åtgärder. Bland annat dagliga snabbtester av spelarna samt utökat antal PCR-tester och att planerade gemensamma aktiviteter inomhus har ställts in.

Sverige har även kallat in sex spelare i en så kallad reservbubbla.

Blågult inleder EM på måndag mot Spanien i Sevilla.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons