Annons

Löw hoppar av efter EM – Klopp inte aktuell

Joachim Löw har varit med och styrt ”Die Mannschaft” i snart 17 år.
Men efter sommarens fotbolls-EM slutar han som Tysklands förbundskapten, ett år i förtid.
Fotboll • Publicerad 9 mars 2021
Tysklands förbundskapten Joachim Löw. Arkivbild.
Tysklands förbundskapten Joachim Löw. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP

Joachim Löw började som assisterande förbundskapten till Jürgen Klinsmann redan 2004 och tog själv över som förbundskapten för de tyska fotbollsherrarna i augusti 2006.

Han hade egentligen kontrakt över VM i Qatar nästa år. Nu har Löw dock bett om att få kliva av redan efter EM i juni, meddelar det tyska fotbollsförbundet.

Annons

Tyskland har bland annat tagit tre VM-medaljer under Löws tid i landslagsledningen (brons 2006 och 2010 samt guld 2014). Men på meritlistan finns också VM-fiaskot 2018 och, på senare tid, en smärtsam 0–6-förlust mot Spanien i Nations League förra året.

Genast efter Löws besked började spekulationerna om vem som kan bli hans ersättare. En som omgående gjorde klart att han inte är aktuell heter Jürgen Klopp.

– Är jag tillgänglig för jobbet efter sommaren? Nej. Någon annan får göra jobbet och med det stora antalet goda tyska tränare är jag säker på att det tyska fotbollsförbundet hittar en bra lösning. Jag har tre år kvar i Liverpool. Man skriver ett kontrakt och håller fast vid det, säger Klopp vid en presskonferens.

Tysken upplever sin jobbigaste tid i formsvaga Liverpool men har sin arbetsgivares förtroende.

Joachim Löw säger i pressmeddelandet att han är stolt över att han i nästan 17 år fått jobba med Tysklands bästa fotbollsspelare.

"Vi binds samman av både stora triumfer och smärtsamma nederlag, men framför allt av många underbara och magiska stunder – inte bara vid VM-segern i Brasilien 2014", säger 61-åringen.

I sommarens EM spelar Tyskland i samma grupp som Frankrike, Portugal och Ungern.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons