Annons

Linus Lundqvist historisk – säkrade totalseger

Linus Lundqvist har som förste svensk säkrat titeln i Indy Lights-mästerskapet – trots att en tävling återstår.
Indycar • Publicerad 10 september 2022
Linus Lundqvist, 23, har tagit hem titeln i Indy Lights-mästerskapet.
Linus Lundqvist, 23, har tagit hem titeln i Indy Lights-mästerskapet.Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication/TT

Svensken säkrade totalsegern efter lördagens rejs i Monterey, Kalifornien, på banan Laguna Seca Raceway. Säsongens sista tävling körs på samma bana under söndagen.

Titeln var nästintill säkrad redan inför tävlingen.

Annons

Lundqvist hade nämligen ledningen med 103 poäng före den enda kvarvarande utmanaren Matthew Brabham, från Australien. Totalt fanns 108 poäng att köra om i de två finalrejsen.

Och när australiern körde i mål på en åttondeplats medan Lundqvist slutade sexa, var titeln säkrad – trots att alltså en deltävling återstår.

"Det här har varit mitt stora mål den här säsongen. Det är nästan svårt att greppa att vi faktiskt har gjort det: att det är klart. Det här betyder allt för mig. En enorm känsla", säger Lundqvist i ett pressmeddelande.

23-åringen från Tyresö kommer därmed att bli den förste svensken att vinna Indy Lights. Under säsongen har Lundqvist segrat i fem av tretton deltävlingar.

Indy Lights är en underklass till klassen Indycar, där bland annat svenskarna Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson tävlar.

Segern innebär att Lundqvist kommer att få ett stipendium för en satsning mot 2023 års Indycar-mästerskap.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons