Annons

Lindelöf skadad inför landslagssamlingen

Victor Nilsson Lindelöf spelade inte i Manchester Uniteds Champions League-match i går kväll.
Klubben bekräftar nu att svensken åter har fått ryggproblem – ett eventuellt bekymmer för landslaget som samlas om några dagar.
Fotboll • Publicerad 5 november 2020
Victor Nilsson Lindelöf har återigen drabbats av ryggproblem. Arkivbild.
Victor Nilsson Lindelöf har återigen drabbats av ryggproblem. Arkivbild.Foto: Richard Heathcote/AP/TT

Victor Lindelöf bänkades i Manchester Uniteds förlustmatch mot Basaksehir i Champions League på onsdag kväll. Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjær sade efter matchen på klubbens hemsida att svensken vilades på grund av ryggproblem.

"Victor har problem med ryggen och kunde inte spela. Därför spelade Axel (Tuanzebe) i stället", säger Solskjær.

Annons

Klubben skriver att man hoppas få besked under fredagen om Lindelöf kan spela ligamatchen mot Everton på lördag.

Tidigare under onsdagen tog förbundskapten Janne Andersson ut Lindelöf till den landslagstrupp ska möta Danmark (träningslandskamp) samt Frankrike och Kroatien i Nations League senare i november. Truppen samlas på måndag.

Lindelöf har haft problem med ryggen under en längre tid. För drygt ett år sedan missade han Sveriges EM-kvalmatch mot Malta på grund av ryggproblem.

– Jag har haft väldigt stora problem med ryggen förut, men det var mest i tidiga tonår då jag spelade hockey också. Jag hade för starka rumpmuskler. Senast jag hade det här var ungefär tre år sedan, sade han då.

Men nu verkar alltså ryggproblemen vara tillbaka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons