Annons

Lindbäck tvåa i fyrstjärnig fälttävlan

Kampen om OS-platserna i Sveriges fälttävlanslag ser ut att bli hård.
Ett flertal ekipage är aktuella – och Niklas Lindbäck och Focus Filiocus visar att de är ett av dem.
I dag kom de tvåa i Strzegoms fyrstjärniga tävling.
Ridsport • Publicerad 1 maj 2021
Niklas Lindbäck och Focus Filiocus kom tvåa i dagens fyrstjärniga fälttävlan i Strzegom, Polen. Arkivbild.
Niklas Lindbäck och Focus Filiocus kom tvåa i dagens fyrstjärniga fälttävlan i Strzegom, Polen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Coronapandemi och EHV-viruset har ställt till det ordentligt för de internationella elitryttarna – i alla discipliner.

I Strzegoms korta fyrstjärniga klass tog Niklas Lindbäck chansen att visa vad han och VM-hästen Focus Filiocus kan i hård konkurrens.

Annons

Femma i den inledande dressyren följdes upp med en klättring till andraplatsen efter dagens banhoppning och terrängprov i fälttävlansmetropolen.

"Han var suverän, helt magisk i terrängen. Det var en del svåra och kluriga linjer, men han tuggade i sig dem som om det var frukost", säger Niklas Lindbäck till ridsport.se om Focus Filiocus.

Men det finns förbättringspotential.

"Vi hade sista hindret ner i banhoppningen, det var lite surt. I dressyren kan vi också förbättra en del, han var inte riktigt med mig där. Men i terrängen var han inte det minsta ringrostig. Han var helt fantastisk."

I planen mot OS ligger några större tävlingar.

"Vi tittar på att eventuellt göra Houghton Hall i slutet av maj, men det beror på hur enkelt det är att ta sig dit med tanke på brexit. Sen siktar jag på att göra Luhmühlen också", säger Lindbäck

Även Anna Freskgård och Techno startade i den fyrstjärniga klassen och slutade elva.

Nederländaren Merel Blom vann på The Quizmaster.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons