Annons

Lettisk landslagsstjärna död – 43 år gammal

Tidigare lettiske mittfältsstjärnan Andrejs Rubins är död, endast 43 år gammal. Det bekräftar det lettiska fotbollsförbundet på sin hemsida.
Fotboll • Publicerad 3 augusti 2022
Andrejs Rubins, här i kamp med tyska mittfältare under EM 2004 i Portugal, har avlidit. Arkivbild.
Andrejs Rubins, här i kamp med tyska mittfältare under EM 2004 i Portugal, har avlidit. Arkivbild.Foto: Fernando Llano AP/TT

Rubins spelade bland annat Östers IF 1997, men är mer känd för sin tid i Premier League.

Där blev det tre säsonger i Londonlaget Crystal Palace mellan åren 2000–2003. Utöver det spelade Rubins även för klubbar i Ryssland, Azerbajdzjan och det egna hemlandet.

Annons

"Vi är djupt ledsna att höra att vår förre spelare Andrejs Rubins har gått bort 43 år gammal. Tankarna hos alla i Crystal Palace är med Andrejs närmaste under denna otroligt sorgliga tid", skriver Premier League-laget på sin hemsida.

Han var stjärna i Lettlands landslag och bar tröja nummer 10 när nationen kvalificerade för sitt hittills enda stora mästerskap: EM 2004 i Portugal. Där startade han i samtliga tre gruppspelsmatcher efter vilket det blev respass.

Totalt blev det 117 landskamper, näst flest i landslagets historia, och nio mål för Lettland. Efter karriären arbetade han som tränare för klubbar i hemlandet.

Dödsorsaken är ännu inte känd. Andrejs Rubins blev 43 år gammal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons