Lekstuga för Bayern – överlägset i premiären

Bundesliga-premiär mellan fjolårselvan Eintracht Frankfurt och regerande mästaren Bayern München.
Det var ord och inga visor.
5–0 till Bayern efter första halvlek – det blev till slut 6–1.
Fotboll • Publicerad 5 augusti 2022
Bayern München krossade Eintracht Frankfurt i Bundesliga-premiären och vann med hela 6–1.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Bayern München verkade inte sakna Robert Lewandowski (nu i Barcelona) särskilt nämnvärt.

För häng med nu, det gjorde nämligen inte Eintracht Frankfurt.

5:e minuten: Joshua Kimmich får frispark långt utanför straffområdet. Mittfältaren går för en fräckis, som letar sig in i mål via stolpen. 1–0.

11:e minuten: En hörna dimper till slut ner framför Benjamin Pavards fötter. Försvararen klipper till direkt, stenhårt, och det är 2–0.

29:e minuten: Nyförvärvet från Liverpool, Sadio Mané, får bollen till sig i straffområdet och nickar in 3–0.

35:e minuten: Talangen Jamal Musiala, 19, blir helt friställd efter att gästande Bayern haft lekstuga och kan helt fri rulla in 4–0 från nära håll.

43:e minuten: Serge Gnabry kommer helt ren på högerkanten och kan, något turligt, lätta in 5–0.

Uppgiven hemmamålvakt i form av Kevin Trapp och ridå Eintracht Frankfurt.

Tre byten i halvtid hjälpte åtminstone någorlunda för hemmalaget.

Bayerns målvakt Manuel Neuer tog sig vatten över huvudet, fipplade med bollen, varpå inhopparen Randal Kolo Muani högg, snodde åt sig kulan och skickade in 1–5 i mitten av andra halvlek.

Men Bayerns monsterhalvlek i första halvlek räckte mer än tillräckligt den här kvällen.

6–1 blev det, Musiala tvåmålsskytt i slutminuterna, och Bayern har redan efter en omgång visat var skåpet ska stå.