Annons

Sylvegård om att vända trenden: "Annars börjar pressen"

Efter två raka förluster för bottentippade Malmö efterlyser Emil Sylvegård krafttag för att vända den negativa trenden.
Ishockey • Publicerad 8 oktober 2022
Malmös Emil Sylvegård (51) efterlyser krafttag för att vända förlusttrenden.
Malmös Emil Sylvegård (51) efterlyser krafttag för att vända förlusttrenden.Foto: Ulf Palm/TT

Inför säsongen var Malmö ett av de tippade bottenlagen i SHL. Laget svarade med en stark inledning med flera segrar. Men efter torsdagens hemmaförlust mot Luleå, som nu följdes upp med en 1–4-förlust borta mot Leksand, börjar alarmet gå i Malmös omklädningsrum.

Upp på hästen

Emil Sylvegård betonar hur viktigt det är att laget snabbt kommer tillbaka för att hålla bottenträsket på avstånd:

Annons

– Nu har vi två raka förluster. Det är vad som händer här, efteråt, som räknas så att vi klarar av att bryta en sådan här förlusttrend, snabbt. Vi måste snabbt tillbaka i vinnarspåret.

– Vi kan inte lägga oss ner och dö. Vi är ett bra lag.

Sylvegård spekulerar även i vad som kan hända om Malmö inte snart tar en ny seger.

– Till slut börjar… jag ska inte säga börjar, men annars kanske pressen börjar lite då. Överlag tycker jag vi har bra kravbild på oss själv. Nu är det bara upp på hästen igen, träna bra i veckan och vinna på torsdag.

Sylvegård är tydlig med att han kommer att agera när laget har återsamling efter förlusten mot Leksand.

– Det är viktigt att vi gör jobbet som vi kommit överens om. Det ska jag gå i bräschen för, och överlag bidra med glädje så att vi kommer in och tävlar mycket mer.

"Då straffas man"

Malmö började bäst, men när Leksand kom in i matchen fick Malmö problem med sitt försvarsspel där det brast flera gånger.

– Det kanske fuskades lite i försvarsspelet och då straffas man, säger Sylvegård.

Extra tungt för Malmö denna kväll var att Leksands förstakedja med Carter Camper, Carter Ashton och Marek Hrivik tände till för första gången den här säsongen. Camper och Asthon gjorde 3–1 och 4–1 samtidigt som Hrivik skötte fint passningsarbete.

– När vi började säsongen bra var vi bra defensivt. Vi släppte in få mål. Det borde vi slipa till, säger Sylvegård och fortsätter:

Annons

– I dag gjorde vi en helt okej match. Vi har lägen, men att släppa in fyra mål mot Leksand borta, då blir det svårt att vinna.

Dessutom fortsatte Leksands nya och lite oväntade målkung, Justin Kloos, att producera mål. Han gjorde säsongens femte mål, genom att pricka in det viktiga 2–1-målet.

– Hockey är underligt. Ibland går puckarna in, säger Justin Kloos som tackar kedjekompisarna Johan Lang och Mikael Ruohomaa för sitt genombrott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons