Leicesters knall – körde över Manchester City

Manchester City fick en kanonstart – men föll sedan som ett korthus.
Leicester tog en rejäl skalp på Etihad Stadium och vann med 5–2.
Fotboll • Publicerad 27 september 2020
Leicester vann med häpnadsväckande siffror på Etihad Stadium: 5–2 mot Manchester City.Foto: Catherine Ivill/AP/TT

Det hela började helt enligt planen för Manchester City när den förre Leicester-spelaren Riyad Mahrez på hörna dundrade upp bollen i bortre krysset efter bara fyra minuters spel.

Sedan hände det oväntade: Efter 77 minuters spel hade 1–0 nämligen förvandlats till 1–4.

Jamie Vardy kvitterade på straff för "The Foxes" i första halvlek innan samma spelare snyggt skarvade in ledningsmålet till 2–1, fint framspelad av Timothy Castagne.

Och bara fyra minuter senare small det igen från straffpunkten för Vardy som skickade in 3–1 och säkrade sitt hattrick med knappa timmen spelad.

Vardy må ha gjort flest mål, men det vackraste stod hans lagkamrat James Maddison för när han från långt håll curlade in 4–1 upp i det bortre krysset, otagbart för målvakten Ederson Moraes.

Nathan Ake reducerade för City men sista ordet fick Leicesters Youri Tielemans som förvaltade bortalagets tredje straff föredömligt efter att Maddison rivits ner i straffområdet.

Leicester vann med hela 5–2 och orsakade därmed Manchester Citys största förlustsiffror sedan 0–3-förlusten mot Liverpool våren 2018.