United tog fjärde raka – Rashford matchhjälte

Manchester United tog sin fjärde raka seger i Premier League. "Red Devils" besegrade Arsenal med 3–1.
Marcus Rashford stod för två mål och en assist och blev stor matchhjälte när Arsenals fem matcher långa segersvit bröts.
Fotboll • Publicerad 4 september 2022
Manchester Uniteds Marcus Rashford, i mitten, var inblandad i alla Uniteds mål när laget slog Arsenal.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Serieledande Arsenal åkte till Old Trafford för att möta Manchester United i ett riktigt klassikermöte. Inför matchen hade Londonlaget inte tappat en enda poäng i seriespelet.

Den brasilianska högeryttern Antony, som värvades för motsvarande ungefär en miljard kronor, gjorde sin första match i United-tröjan. Men det var en annan brasiliansk ytter som hittade nätmaskorna i matchinledningen.

Arsenals Gabriel Martinelli placerade enkelt in bollen bakom David De Gea – men efter VAR-granskning dömdes målet bort på grund av oschysst spel i uppbyggnaden till målet.

Drömdebut för Antony

I den 35:e minuten presenterade sig Antony för sin nya hemmapublik. Yttern vred kyligt in 1–0 i det bortre hörnet efter en fin passning av Marcus Rashford.

Efter Uniteds ledningsmål tog Arsenal tag i taktpinnen. Ett par fina räddningar från De Gea höll dock kvar hemmalaget i matchen, till slut kunde han dock inte stå emot längre.

Bukayo Saka placerade in 1–1 efter en timmes spel.

United gav sig dock inte. Marcus Rashford kontrade in 2–1 till "Red Devils" sex minuter efter kvitteringsmålet. Nio minuter senare satte samma man även 3–1.

Trots förlusten toppar Arsenal fortsättningsvis Premier League, en poäng före Manchester City och Tottenham. United går upp på femteplats i tabellen, tre poäng efter Arsenal.

Ny förlust för Leicester

Leicester Citys kris blir djupare och djupare. På lördagen förlorade Brendan Rodgers lag på bortaplan mot Graham Potters Brighton – trots en drömstart på matchen.

Den nigerianska anfallaren Kelechi Iheanacho satte nämligen 1–0 till Leicester redan i matchminut ett. Brighton kvitterade dock i den tionde minuten, och tog ledningen fem minuter senare. Efter en dryg halvtimme kvitterade Leicester till 2–2.

Andra halvlek blev en mardröm för Leicester. Leandro Trossard satte 3–2 till Brighton i den 64:e minuten, och därefter gjorde argentinaren Alexis Mac Allister två mål till och fastställde därmed slutresultatet till 5–2 Brighton.

Brighton går således upp på fjärde plats i Premier League. Leicester däremot ligger sist i tabellen, på en poäng efter sex matcher.