Annons

Legendar tar plats i landslagets tränarstab

Före detta anfallsstjärnan Victoria Sandell tar plats i det svenska fotbollslandslaget inför VM 2023. 43-åringen blir assisterande bakom förbundskapten Peter Gerhardsson från och med i höst, då VM-kvalet inleds.
Fotboll • Publicerad 6 maj 2021
Victoria Sandell, här under tiden som tränare för Tyresö, tar plats i den svenska landslagsledningen till hösten. Arkivbild.
Victoria Sandell, här under tiden som tränare för Tyresö, tar plats i den svenska landslagsledningen till hösten. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Med start i höstens kvalspel måste varje deltagande förbund ha en kvinna med i tränarstaben, skriver Svenska fotbollförbundet i samband med nyheten om Victoria Sandell (tidigare Svensson).

43-åringen, som gjorde 68 mål på 168 A-landskamper, kliver in som assisterande med fokus på individuell träning.

Tränat Tyresö

Annons

"Victorias stora erfarenheter som spelare är naturligtvis något vi kan använda på ett positivt sätt i landslagssammanhang. Under samling finns det individuella bitar för spelarna som är bra och viktiga att jobba med, och med Victoria får vi in en ytterligare bra resurs som kan jobba med spelarna", säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Efter sin aktiva karriär har Victoria Sandell haft flera ledaruppdrag. Hon har varit sportchef för Djurgården, förbundskapten för F16-landslaget och senast (2018–2020) var hon huvudtränare i tidigare damallsvenska Tyresö FF, numera i division ett.

Fokus på anfallet

"Förutom den tränarerfarenhet jag hittills fått har jag också varit på yttersta nivån som spelare och vet vad det handlar om, att hantera vissa situationer och prestera på högsta nivå. Det vill jag kunna bidra med till spelarna samtidigt som jag i rollen ska jobba mer med individerna. Och där faller det sig så klart naturligt att kika lite extra på de offensiva positionerna och lagdelarna", säger Sandell.

Sverige ställs mot Finland, Irland, Slovakien och Georgien i kvalet till VM i Australien och Nya Zeeland 2023.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons