Annons

Legendar gör comeback – mot Craftstaden

Här kommer en obehaglig överraskning för Craftstaden.Innebandylegendaren Johan Andersson gör comeback – i Oskarshamns sporthall på söndag.
Jönköping/Oskarshamn • Publicerad 19 september 2015
Johan Andersson, här tillsammans med Jik-tränaren Niklas Pålsson, var för några år sedan en av världens bästa innebandyspelare. På söndag gör han comeback i Jönköpings IK – mot Craftstaden. Foto: Jik.se
Johan Andersson, här tillsammans med Jik-tränaren Niklas Pålsson, var för några år sedan en av världens bästa innebandyspelare. På söndag gör han comeback i Jönköpings IK – mot Craftstaden. Foto: Jik.se

Craftstadens premiärmotståndare, Jönköpings IK, har bekymmer inför söndagens allsvenska premiär. Jesper Sankell (korsband), Gustaf Ihrman (opererat hand), Andreas Nordh (flyttat till Australien), David Karlsson (familjesituation) och Rasmus Svensson (korsband) missar alla hela eller delar av säsongen.

Men nu har klubben fått ett nygammalt tillskott. Och inte vilket som helst.

Annons

Det är Johan Andersson som gör comeback. För några år sedan en av världens bästa innebandyspelare.

– Det hela har gått väldigt fort och det var en hel del funderingar innan jag bestämde mig för att köra. När väldigt många spelare försvann på samma position, då kontaktade de en gamling som mig, säger Johan Andersson till Innebandymagazinet.

34-åringen har en lång spelarkarriär bakom sig med 13 säsonger i högsta ligan i Sverige (Storvreta och Jönköping) samt två som proffs i Schweiz. Han har gjort över 50 landskamper, vunnit dubbla VM-guld, svarat över 600 poäng i SSL och blivit utsedd till VM:s mest värdefulle spelare.

Till att börja med ska han spela under september och oktober, sedan ska Jönköping utvärdera skadesituationen.

– Jag ska bidra med det jag varit bra på tidigare, någon typ av ledarroll och en hel del rutin. Sedan är jag en spelare som ska bidra med poäng och mål, även om det kanske inte blir i samma utsträckning som tidigare, säger Johan Andersson, som lade klubban på hyllan efter säsongen 13/14 till Innebandymagazinet.

Det blir onekligen något för Craftstadens brandskattade backlinje att bita i på söndag.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons