Annons

Leclerc kritiserar däcktaktiken: "Katastrof"

Ferrariföraren Charles Leclerc gick mot vinst i Ungerns grand prix. Men en misslyckad däckstrategi kostade honom segern.
Formel 1 • Publicerad 1 augusti 2022
Charles Leclerc är arg på sitt stall för en bristande däckstrategi.
Charles Leclerc är arg på sitt stall för en bristande däckstrategi.Foto: Anna Szilagyi/AP/TT

Efter lite mindre än halva loppet på Hungaroring i Ungern tog Leclerc ledningen från Mercedes George Russell och allt såg ut att gå enligt plan.

Ungefär tio varv senare kallade Ferrari in Leclerc för ett däckbyte och han körde ut med ett set hårda däck. Något som visade sig vara helt fel val.

Annons

– Det är alltid något som går fel. Antingen är det bilens pålitlighet eller så är det misstag. Jag måste prata med teamet för att förstå vad deras tanke var, sade han.

Det dröjde bara några varv innan det blev tydligt att Verstappens Red Bull-bil var betydligt snabbare och Leclerc inte hade en chans att försvara sin ledning. Med 25 varv kvar blev han omkörd och rasade till sjätte plats.

– Jag sade i stallradion att jag kände mig bekväm med mina mediumhårda däck och att jag ville fortsätta. Jag fattar inte varför vi tog ett annat beslut.

– Vi tappade all vår fart och den sista delen av rejset var en katastrof, sade Leclerc.

Verstappen leder nu sammandraget med 80 poäng och har ett järngrepp om världsmästartiteln – en seger med snabbaste varv ger 26 poäng.

– Man har inte råd med misstag om man ska slåss om titeln och Ferrari valde fel däck, sade Red Bull-stjärnan enligt The Independent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons