Annons

Lätt seger i matchen Sverige inte ville spela

Sverige har fått en bra start i EM-kvalet i handboll med två segrar på två matcher.
Det blev 30-16 borta mot Kosovo i matchen landslaget helst av allt inte velade spela.
Handboll • Publicerad 8 november 2020
Lucas Pellas blev bäste målskytt när Sverige vann i Kosovo. Arkivbild.
Lucas Pellas blev bäste målskytt när Sverige vann i Kosovo. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Handbollsförbundet försökte få matchen mot Kosovo på bortaplan i Pristina uppskjuten på grund av coronapandemin, men när det inte gick chartrades ett plan så landslaget kunde flyga in och ut samma dag.

På sätt skulle flera av spelarna kunna undvika karantän när de återkom till sina proffsklubbar från spel i ett land utanför EU, som Kosovo är.

Annons

När matchen väl blev av gjorde Sverige jobbet som måste göras. Det blev seger med 30-16 (15-10) i en match där Blågult var överlägset.

Lucas Pellas blev bästa målskytt med nio mål, varav tre på straff. Just kantspelarna skördade stora framgångar när Sverige utnyttjade kontringsspelet för att nöta ner de allt tröttare kosovanerna.

Pellas kantkollega Daniel Pettersson gjorde fyra mål.

Mot slutet av matchen gav förbundskapten Glenn Solberg avbytarna chansen och då blev det dags för landslagsdebut för Kassem Awad, den 25-årige mittsexan från Malmö, som kallades in på grund av skada.

Han tackade för förtroendet genom att nästan direkt göra mål.

Nästa EM-kvalmatcher spelas mot Montenegro, hemma och borta i januari, som uppladdning inför VM i Egypten.

EM 2022 spelas i Slovakien och Ungern.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons