Annons

Lasse Hansson: Lasse Hansson: Ett vinnande lag utan de tunga nyförvärven

Ett nytt KFF under Magnus Pehrssons flagga.
Det vi har fått se under träningslägret i Turkiet är tre taktiskt genomförda matcher.
Lasse HanssonSkicka e-post
Publicerad 17 februari 2019
Lasse Hansson
Detta är en personligt skriven text i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Bygget från backlinjen har tagit steg framåt och även om det såg ut att vara rejält trötta ben i andra halvlek i lördags var det en match där KFF totalt sett kom till fler avslut än i båda de två första matcherna i Belek.

Pehrsson är nöjd med mycket när han nu återvänder med sitt gäng till Gasten.

Annons

Det ska han vara.

Men samtidigt har vi ännu inte fått se alla spetsförvärv.

Det är tre spelare som är värvade för att göra stora avtryck i allsvenskan och som hittills inte har spelat en minut med sex veckor kvar till premiären.

Nigerianen ”Chidi” Nwakali lämnade träningslägret då han var sjuk men ska komma till Kalmar inom några dagar lyder rapporten. Nwakali är i grunden en central mittfältare precis som brassen Rafinha som på grund av ljumskproblem mest joggat vid sidan om planerna i Belek.

Det är två handplockade spelare som ska göra skillnad.

Lägg därtill att ytterligare en forward ska in i truppen (Robin Simovic?). Jag vet att Kalmar FF i ett första läge tänkte plocka in två forwards men att man nu bestämt sig för en med tanke på Nils Frölings starka utväxling. Det kan betyda att sportchef Thomas Andersson Borstam får lite mer kapital att lägga på ett kort. Får Magnus Pehrsson som han vill är det en forward som varit med ett tag och kan komma in med erfarenhet. Ett tips är att man tittar långt bort i den japanska andraligan mot den förre Helsingborgsanfallaren.

Det kan låta som ett lyxproblem men nu ska ytterligare tre spelare komma ihop och gruppen ska förändras en hel del från dagarna tillsammans i Turkiet.

Frågan är vilka som blir Rasmus Elms lekkamrater på mitten förutom Romario? Det blir intressanta veckor att se hur Magnus Pehrsson väljer att ställa upp sitt lag när han har alla tillgängliga. Dessutom är ju Filip Sachpekidis också på väg tillbaka efter bristningen även om han inte hinner bli spelklar till den allsvenska premiären. Det är också en central offensiv kraft.

Det är pussel och spekulationer och precis sådant här som gör försäsongen så intressant att följa innan poängen ska börja delas ut.

Annons
Annons
Annons
Annons