Annons

Larsson ville ha straff: "Ganska tydlig"

Danmark dominerade – då var det inte lätt att vara anfallare.
Jordan Larsson kom in i andra halvlek när landslaget lyfte från en låg nivå.
Han borde ha fått en straff.
Fotboll • Publicerad 11 november 2020
Jordan Larsson slits ned men får inte den straff han tyckte att han skulle ha haft.
Jordan Larsson slits ned men får inte den straff han tyckte att han skulle ha haft.Foto: Johan Nilsson/TT

En straff där och Sverige kunde ha reducerat och satt press på Danmark i slutminuterna, men signalen kom inte och danskarna höll sin 2–0-ledning.

Larsson såg från bänken hur Sverige inte kom någon vart stora stunder under de första 45 minuterna.

Annons

– I första halvlek tycker jag inte att vi fick i gång något spel och skapar inte mycket. Rörelsen var inte där och ingen ville riktigt ha bollen. Danmark har bollen mycket och har bra spelare på planen. Jag tänker på (Christian) Eriksen och (Thomas) Delaney, men jag tycker att vi gör det för enkelt för dem.

– När jag kom in (64:e minuten) ville jag bara försöka bidra med lite speed och komma in bakom deras backlinje. Jag tycker jag lyckades rätt bra, men det var svårt. De leder med 2–0 och försvarade kompakt, säger han.

Larsson startade i landskampen mot Ryssland i oktober. Nu föredrogs paret Robin Quaison och Alexander Isak.

Accepterar sin roll

– Klart att jag hade hoppats på att starta, men konkurrenssituationen är som den är. Vi har många bra anfallare i landslaget. Jag är ny. Man får acceptera sin roll och försöka göra det så bra som möjligt på träningarna och under de minuter man får i matcherna, säger han

En som hade intentioner från start och försökte få fart på den svenska offensiven var yttermittfältaren Mattias Svanberg.

Omgärdas av rykten

– Man misslyckas genom att försöka. Jag försökte spela mitt eget spel, ibland lyckas man, ibland inte, säger han.

Serie A-proffset Svanberg omgärdas av rykten som säger att Inter har ögonen på honom. Men det tonar han ned.

– Som det är nu är det full fokus på Bologna. Jag har kommit mer och mer in i det och fått spela mycket. Inter har säkert koll på många spelare och jag kanske finns med på en lista, säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons