Annons

Larsson bakom AIK:s derbyseger

Ett mål och två framspelningar.
Sebastian Larsson visade AIK vägen till 4–1 i bortaderbyt mot Djurgården.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2021
AIK:s Sebastian Larsson.
AIK:s Sebastian Larsson.Foto: Christine Olsson/TT

Sebastian Larsson, mittfältaren som efter sommaren EM-slutspel valde att avsluta landslagskarriären, var lite överallt på Tele2 arena.

Framför allt i andra halvleken.

Annons

Med ett fint frisparksmål – som förvisso måste kategoriseras som en målvaktstavla – såg han till att AIK tog ledningen med 2–1, med ett långt inkast låg han bakom 3–1 och sedan slog han hörna som ledde till 4–1.

– En väl genomförd match. Vi visar en väldig styrka. Vi startar matchen bra, tar ledningen men faller av och bjuder på ett mål, säger Larsson till Discovery.

– Vi pratade igenom det i halvtid och kom ut starka i andra.

"Trevligt"

2–1 i 50:e minuten. Målvakten Jacob Widell Zetterström verkade tro på ett inlägg och tjuvade någon meter för att vara först på bollen. I stället slog Larsson bollen direkt mot mål. Med bra fart och båge på bollen kunde Larsson bara stå kvar och se den svepa över chanslöse Widell Zetterström.

– Det var trevligt att se bollen gå, säger Larsson.

3–1 i 69:e. Ett långt inkast förlängdes av en hemmaspelare och helt plötsligt hamnade bollen framför Nicolas Stefanelli. Den argentinske anfallaren tvekade inte, drog till direkt och stänkte in målet som utökade AIK:s ledning.

4–1 i 80:e. Den här gången använde Larsson högerfoten till en hörna som Alexander Milosevic nickade in bakom Widell Zetterström.

Med segern är AIK nu en del av den allsvenskan toppstriden.

Malmö FF och Djurgården toppar fortfarande på 30 poäng, men alldeles där bakom finns AIK på 27.

– För tabelläget var det viktigt. Men en derbyseger mot vårt största rival är alltid trevligt, säger Larsson.

Goitom satte första

Annons

Med ett aggressivt presspel och Bilal Husseins fina passningsfot fick AIK en drömstart på Tele2 arena.

Redan i tredje minuten brände Filip Rodic ett friläge mot Jacob Widell Zetterström, kort därefter — på den efterföljande hörnan – nickade Alexander Milosevic utanför.

I stället blev det tredje gången gillt för gästerna.

Hussein slog en ny långboll, den här gången mot Nicolas Stefanelli i stället för mot Rodic, och på anfallarens inspel behövde Henok Goitom bara sätta dit vänsterfoten för att ge AIK ledningen i åttonde minuten.

Sakta men säkert hittade hemmalaget in i matchen inför 9000 fans, däribland Daniel Ståhl, OS-guldmedaljören i diskus.

En stund senare kom också 1–1-målet.

Radetinac kvitterade

Sotirios Papagiannopoulos klev in för hårt i en duell med Asoro. Frisparken var precis vad Magnus Eriksson och Haris Radetinac behövde för att som lyckas.

Frisparken från mittfältaren Magnus Eriksson tog på Alexander Milosevics huvud och riktningen blev ner i AIK:s straffområde. Haris Radetinac högg direkt och slog in kvitteringen.

Minuten senare var Radetinac sånär på att nicka in en ny boll från Eriksson.

Där och då såg det ut som att Djurgården skulle vänder underläge till seger.

Annons

Men någon vändning var aldrig nära.

I stället var det AIK – anfört av Sebastian Larsson – som spelade ut och vann med hela 4–1.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons