Annons

Khazeni om frånvaron: "Cancertumör i hjärnan"

För fyra månader sedan tog Kristoffer Khazeni paus från fotbollen på obestämd tid. Nu bekräftar han via IFK Norrköpings hemsida att det handlade om en elakartad cancertumör i hjärnan.
Fotboll • Publicerad 4 augusti 2022
Kristoffer Khazenis frånvaro berodde på en elakartad cancertumör i hjärnan. Arkivbild.
Kristoffer Khazenis frånvaro berodde på en elakartad cancertumör i hjärnan. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT
Ett tifo tilldelat Kristoffer Khazeni. Arkivbild.
Ett tifo tilldelat Kristoffer Khazeni. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

27-åringen meddelade i början av april att han skulle ta en paus från fotbollen och IFK Norrköping på obestämd tid.

Anledningen var en elakartad cancertumör i hjärnan, meddelar han nu i en intervju på klubbens hemsida. I maj genomgick Khazeni en lyckad operation.

"Jag kommer aldrig att vara frisk"

Annons

"Jag är på benen igen och jag vet inte om jag hade kunnat må så mycket bättre än jag gör med tanke på vad jag varit med om. Jag har fått bearbeta det som hänt under några månader nu", säger han i intervjun.

Khazeni var tillbaka på planen under hela Norrköpings torsdagsträning, men utanför ordinarie träningspass.

"Jag kommer aldrig att vara frisk på pappret, men jag får tänka så länge jag känner mig frisk så är jag frisk."

Han berättar att han saknar fotbollen men att det inte har varit hans primära huvudfokus. När han i april berättade om pausen svarade Norrköpings supportrar med ett stort tifo på Khazeni.

De överraskade honom också med en insamling som resulterade i 30 000 kronor till spelaren. Något som rörde honom till tårar.

"Jag har kollat varje match, och jag minns speciellt den där insamlingen. Jag blev väldigt rörd, och jag blev helt chockad när jag såg tifot. Jag satt hemma och fick tårar i ögonen, allt var så färskt då. Det var en speciell känsla och jag är sjukt, sjukt tacksam över all kärlek jag fått. Den har gett mig extra energi och jag är så väldigt tacksam. Jag har inte alltid haft orken att svara när folk hört av sig, men jag har sett vad alla gjort för mig och jag är oerhört tacksam.", säger han till hemsidan.

"Tar det dag för dag"

Ett glädjande besked för IFK Norrköping och fotbollssverige, men framtiden är fortsatt oviss för Khazeni. Han beskriver att han efter operationen han ont i huvudet, och att målet varje dag var att ta sig upp ur sängen och ta små promenader.

Det dröjde en månad innan han rent fysiskt kände att han mådde bra. Faktum är att det inte är säkert om han kommer kunna spela fotboll igen.

"Det är mycket som är oklart än. Jag tar det dag för dag och tänker inte på när, eller ens om, jag ska kunna spela fotboll igen."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons