Annons

Landslagsduon mästare med Juventus

Svenskorna Linda Sembrant och Lina Hurtig kan titulera sig italienska mästare. Juventus besegrade Napoli med 2–0 vilket gör att seriesuveränens försprång i ligan är ointagligt.
Fotboll • Publicerad 8 maj 2021
Linda Sembrant och Lina Hurtig. Arkivbild.
Linda Sembrant och Lina Hurtig. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Att säga att Juventus har varit fullkomligt dominant i det italienska ligaspelet är ingen överdrift. Laget har vunnit samtliga 20 matcher och har en målskillnad på 69–10.

Allt som oftast har man Linda Sembrant och Lina Hurtig i startelvan, men mot Napoli var svenskduon utanför startelvan. Sembrant byttes in i andra halvlek medan Hurtig vilade.

Annons

Hurtig lämnade redan i första halvlek i matchen mot Florentia förra veckan och enligt italienska medieuppgifter rörde det sig om en muskelskada.

Hurtig har annars stått för en fin debutsäsong i Juventus där hon gjort sju mål på 15 matcher. Mittbacken Sembrant har i sin tur gjort tre mål den här säsongen.

Ligatiteln var Juventus fjärde raka. Laget har två matcher kvar att spela och har 60 insamlade poäng. Milan är närmast, elva poäng bakom med tre matcher kvar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons