Annons

Andersson byter klubb och talar ut om Chelsea

Landslagsbacken Jonna Andersson lämnar Chelsea för spel med Hammarby i damallsvenskan.
På Sveriges VM-kvalsamling i Göteborg pratade 29-åringen om situationen i Londonklubben som är satt under hårda sanktioner.
Fotboll • Publicerad 5 april 2022
Jonna Andersson. Arkivbild.
Jonna Andersson. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Jonna Andersson kommer vara spelklar för Hammarby när sommarens transferfönster öppnar den 3 augusti. Hon kommer spela klart vårsäsongen med Chelsea – som är i serieledning med tre omgångar kvar i Super League.

"Det är en profilrekrytering och en klasspelare med starka landslagsmeriter som varit ordinarie i Chelsea större delen av sin tid där", säger Hammarbys sportchef Johan Lager i ett pressmeddelande.

Annons

Kontraktet med Hammarby är skrivet över säsongen 2024.

"Väldigt glad"

"Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Hammarby. Det är en klubb med en spännande satsning som jag vill vara en del av", säger landslagsbacken.

Andersson är just nu med damlandslaget i Göteborg inför torsdagens VM-kvalmatch borta mot Georgien. Där fick hon frågor om övergången och situationen i Londonklubben vars ryske ägare Roman Abramovitj är under hårda sanktioner på grund av sina kopplingar till Rysslands president Vladimir Putin.

Chelsea får bland annat inte förlänga kontrakt med spelare.

Bristande speltid

– I nuläget får de inte göra det, men sen är det klart att det kan det vara en annan situation längre fram när de väl gjort klart med ägare. Men det har varit till och från med speltid och jag känner att speltid för mig och min utveckling är otroligt viktigt. Det är klart att jag kände när jag fick mindre speltid att jag kollade andra valmöjligheter, säger Jonna Andersson till Expressen och fortsätter:

– Det är klart att det inte är optimalt i en klubb att det som sker, sker. Men för oss har det varit väldigt tydligt att vi ska göra det som vi gör, vi ska träna, vi ska spela, vi ska vinna titlar. Sen så vet vi att klubben gör allt för att lösa det på bästa sätt och hitta en så bra ägare som möjligt till klubben.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons