Annons

Landeskog: "Inte van vid ovissheten"

Lagkapten och nyckelspelare i över ett decennium – men i somras hängde Gabriel Landeskog löst.
Nu berättar NHL-stjärnan om den ovissa tiden.
Ishockey • Publicerad 11 augusti 2021
Gabriel Landeskog.
Gabriel Landeskog.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Landeskog har spelat tio säsonger i Colorado och blev 2012 yngst genom tiderna när han som 19-åring utsågs till lagkapten.

Men trots att han varit en av lagets bärande spelare under lång tid såg det tidigare i somras ut som att han skulle kunna hamna någon annanstans.

Annons

Kontraktet löpte ut och förhandlingarna om ett nytt gick trögt.

Dessutom fick han beskedet att han inte skulle skyddas i den kommande expansionsdraften och kunde hamna i nystartade Seattle.

– Ovissheten är något man inte är van vid, det som är det svåra att inte veta vart man ska vara, säger han.

"Var osäker"

TT: Kändes det som att du skulle behöva flytta?

– Det var en berg- och dalbana. Vissa dagar kändes det som att det skulle bli klart och vissa dagar var man lite osäker. Jag har varit där i tio år och målet var hela tiden att stanna, säger han.

Till slut fick Landeskog sitt åttaåriga drömkontrakt med Colorado, värt runt 482 miljoner kronor.

– Det var där jag ville vara hela tiden. Och sedan att få stanna i Colorado så lång tid och få det förtroendet... jag känner en enorm koppling till staden och folket. Vi har gjort det till lite av vårt hem nu och satt ner rötterna där. Vi har två barn nu jag och min fru och det är skönt att det blev klart och att båda sidor blev nöjda.

"Kommer använda som läxa"

Colorado kom i fjol till slutspel som en av förhandsfavoriterna efter att ha skrapat ihop flest poäng av alla lag under grundserien. Men redan i kvartsfinal tog Stanley Cup-drömmarna slut. Efter att ha tagit ledningen med 2–0 i matcher mot Vegas tappade man allt och förlorade fyra raka matcher.

– Vi förlorar mot ett bra lag i Vegas och spelar inte vår bästa hockey. Det är det det handlar om. Det är små marginaler. Något vi kommer använda som läxa framöver.

Om ett par månader står en ny NHL-säsong för dörren och lagkaptenen hoppas att de tar sig längre den här gången.

– Jag tror stenhårt på vårt lag och älskar vår trupp. Sedan är det klart att det ska mycket till för att gå hela vägen och vi lär oss hela tiden. Vare sig man är favorittippade eller inte spelar ingen roll. Vi har förväntningar på oss själva och vill vinna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons