Annons

Lämnar AIK för ligarivalen: ”Svårt att tacka nej”

Fyra år i klubben blev det.
Nu lämnar Jared Cipparone AIK för att ta över tränarjobbet i SDHL-konkurrenten Modo.
"Det känns väldigt spännande", säger Cipparone.
Ishockey • Publicerad 11 april 2022
Jared Cipparone. Arkivbild.
Jared Cipparone. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Huvudtränaren och sportchefen lämnar AIK efter april månad då hans kontrakt går ut.

"De senaste fyra åren i AIK har varit roliga, utmanande och utvecklande", säger kanadensaren i en kommentar på AIK:s hemsida.

Annons

Jared Cipparone har tidigare tagit upp Djurgården från damettan till SDHL, en klubb han även vann SM-guld med 2017. Därefter var han assisterande förbundskapten i Damkronorna under 2017 och 2018 innan det blev AIK.

Men nu blir det alltså Modo.

"Det känns väldigt spännande att komma till Modo och få vara med på resan framåt. Jag är glad och ser fram emot att få komma hit till Örnsköldsvik och påbörja arbetet", säger Cipparone i en kommentar på Modos hemsida.

Cipparones avtal med Modo sträcker sig över två år. Huvudtränare och sportchef under den gångna säsongen, Björn Edlund, kommer i stället enbart att verka som sportchef för SDHL-klubben.

Modo slutade femma i SDHL den här säsongen, medan AIK blev nästjumbo.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons