Annons

Laimer byter Leipzig mot Bayern München

Konrad Laimer och Emil Forsberg skiljs åt.
Mittfältaren lämnar Leipzig och har skrivit på för fyra år i tyska mästarklubben Bayern München.
Men snart ses de igen – i Wien.
Fotboll • Publicerad 9 juni 2023
Österrikiske landslagsmittfältaren Konrad Laimer har skrivit på för Bayern München. Arkivbild.
Österrikiske landslagsmittfältaren Konrad Laimer har skrivit på för Bayern München. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Laimer, 26, är en av flera starka profiler i det Österrike som väntar Janne Anderssons landslag i EM-kvalet på Ernst Happel-stadion den 20 juni.

Han är given i förbundskaptenen Ralf Rangnicks förstauppställning

Annons

Laimer lämnade Salzburg för Leipzig 2017 och vann tillsammans med svenske landslagsmittfältaren Forsberg tyska cupen 2023 och 2022.

I Bayern München återförenas Laimer med Marcel Sabitzer, landsmannen som tidigare spelade i Leipzig och som under den nyligen avslutade säsongen var på lån i Manchester United.

Sabitzer, knäskadad under våren, togs överraskande ut i Rangnicks landslagstrupp till EM-kvalen mot Belgien och Sverige. Vid en presskonferens i veckan påpekade Rangnick att Sabitzer möjligen kan bli aktuell till mötet med Sverige.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons