Annons

Lagen möts igen – mindre än ett dygn senare

Mindre än 21 timmar efter att domaren blåst av matchen släpps pucken igen.
Samma lag ställs mot varandra, i samma arena.
Ishockey • Publicerad 7 februari 2022
Christoffer Rifalk höll tätt när Rögle vann. Arkivbild.
Christoffer Rifalk höll tätt när Rögle vann. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

– Vi kollar igenom lite klipp från den här matchen, tar med oss vad vi kan och laddar sedan om, säger Christoffer Rifalk som spikade igen när Rögle på måndagskvällen besegrade Timrå med 1–0.

1–0 var ett resultat som kanske inte helt och hållet återspeglade matchbilden. I Timrå var man nöjda med sin insats och från hemmalagets sida var tränaren Cam Abbot minst sagt kritisk.

Annons

– Vi saknade udd i första perioden, spelade bättre i andra, och tredje finner jag inte ens ord för. Jag tycker vi gör fler misstag nu än i någon annan match under hela säsongen. Det är oroande och vi kommer att ta upp det inför morgondagens match. Vi har mycket jobb att göra innan pucken släpps.

Mycket tack vare en storspelande målvakt lyckades Rögle trots allt bärga segern.

Christoffer Rifalk:

– Vi kände till Timrås tabellplacering, visste att de skulle vara desperata och då är det viktigt att vara fokuserad. Nu blir det inte som en period fyra när det drar igång igen, men samtidigt får vi andra fysiska aspekter eftersom vi spelat så tätt inpå match. Om vi byter målvakt av taktiska skäl? Det vet jag inte, men jag kan säga så mycket som att jag är sugen.

För Timrå innebar förlusten den åttonde raka på bortaplan. Malmösonen Robin Alvarez grämer sig lite extra och hoppas ha nyckeln för revansch och därmed vinna “sitt Skånederby” på tisdagen.

– Det är sådana siffror man undviker att fundera på. Det är stor skillnad på hemma- och bortaplan, kanske att vi blir lite avvaktande och väntar på hur de ska spela. Nu tycker jag att vi ger oss själva en bra chans vinna. Det är små marginaler och vi har en puck i stolpen. Klyschorna är sanna, när vi inte gör mål så måste vi in mer framför kassen och grotta.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons